Route | Klauteren door de Grensmaasvallei

Trotseer de kuitenbijters in de omgeving van Sittard.


De Grensmaasvallei, een prachtige regio in Limburg die qua wielerbekendheid volledig wordt overschaduwd door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Want als je van klimmen houdt, dan ga je naar het Heuvelland toch..?

De regio Grensmaasvallei is vooral bekend bij fietsers om de heerlijke licht glooiende wegen langs water en landerijen. Maar er is ook een meer uitdagende kant aan dit gebied. Zorg maar dat je met uitgeruste kuiten begint aan deze klus van 64 kilometer, want in deze route zit pit! 


In deze route geen klinkende namen als Cauberg of Keutenberg. Maar de namen Snijdersberg en Stammenderbos zullen je hierna altijd bijblijven


De afstand zal het minste van je zorgen zijn. Het traject is bezaaid met korte explosieve klimmen die het je benen flink zuur gaan maken. Het zijn zeker geen bekende klimmen. In deze route vind je geen klinkende namen als Cauberg of Keutenberg. Maar de namen Snijdersberg en Stammenderbos zullen je hierna voor altijd bijblijven. Succes!

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

 1. Hobbelrade
 2. Adsteeg
 3. Snijdersberg
 4. Visweg
 5. Vink
 6. Stammenderbos
 7. Wanenberg
 8. Euselingsweg
 9. Putherweg

Route | Klauterroute door de Grensmaasvallei

StartlocatieSweikhuizen
Afstand64 km
Hoogtemeter600 hm
Moeilijkheid3/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.


Download
Tekst & beeld: © Grimpeur

4 Replies to “Route | Klauteren door de Grensmaasvallei

 1. Leuke route die je langs plekken voert waar je niet snel komt. Paar flinke klimmetjes bij, top!! Op de weggetjes rondom Windraak lagen vrij veel takjes en grind op het wegdek. Ook veel wandelaars op dit stukje route, dus rustig aan hier. Een aanrader deze mooie route!!

 2. Leuke ronde, hou wel van de alternatieve niet enorm druk routes.
  Interessante toevoeging is wel de Zandberg in Schinnnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.