Snijdersberg | De beklimming van de Snijdersberg

Loopt je route door het dorp Geulle dan moet je keuzes maken. Dit is de woonplaats van drie prachtige beklimmingen. De Snijdersberg is er daar één van. Hou je van een echte kuitenbijter dan is de Snijdersberg een serieuze kandidaat om je benen op te testen. Je kan deze beklimming vergelijken met het kaliber Cauberg en Brakkeberg. Een echte stevige kuitenbijter die je altijd serieus moet nemen.

Als je in Geulle onder het pittoreske spoorwegtunneltje doorfiets wordt je voor een moeilijke beslissing gezet. Wat ga je doen als je de wegwijzer Snijdersberg/Moorveldsberg ziet staan. Persoonlijk ga ik altijd voor de rechter optie. Laat je trouwens niet verleiden door de naam op het bordje. Onder wielrenners is de Moorveldsberg beter bekend als de Schieversberg. Deze echte ras kuitenbijter vind ik toch net wat mooier en uitdagender. Al zullen de kuiten in werkelijkheid niet veel verschil voelen tussen de Schieversberg en Snijdersberg. Het zijn allebei formidabele tegenstanders.

Indelen van de beklimming

Dit keer gaan we de Snijdersberg op. Linksaf dus. Hier heeft deze helling wel meteen wat leuks te bieden. Je fietst namelijk recht op een spannende bochtencombinatie af die flink stijl omhoogloopt. In de haarspeldbocht zit je al op een gezellige 10%, maar draai je verder links omhoog tegen de helling dan loopt het teer verder op naar 13%. Kom maar gerust uit het zadel want de komende 100 meter wordt het zwoegen.

Wanneer je deze strook van 13% achter de wielen hebt getrapt toont de Snijdersberg langzaam genade. Je kan je blik naar de top richten. Al doet deze klim dan wel nog flink pijn. Bovenop rij je een woonwijk in. Wanneer je tussen de huizen fietst loopt de klim nog licht op. Maar met hellingshoek van 3 a 4% kunnen de benen prima herstellen van deze zware jongen.

Profiel van de Snijdersberg

Locatie:  Geulle
Type klim: Kuitenbijter
Gem. Stijging: 6,6%
Max. Stijging:  13%
Lengte: 1000 meter
Hm: 62 m

Hoogteprofiel beklimming Snijdersberg

Grimpeur tip

Ben je aan het fietsen in Geulle en zijn kuitenbijters niet zo jouw ding. Probeer dan eens de slingerberg. Op deze toepasselijk genoemde klim waan je je even in de haarspeldbochten van de Alpe d‘Huez. In de omgeving ligt ook nog iets speciaals. Sla rechtsaf voor de spoorwegtunnel van de Slingerberg en je stevent recht op de Maasberg af. De enige echte kasseienklim van Nederland.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *