Hobbelrade | De beklimming naar Hobbelrade

Hobbelrade, de naam doet toch sterk vermoeden naar een klim op… laten we zeggen “geleefd” asfalt. Niets is minder waar. Los van de verkeersdrempels valt er weinig te hobbelen op de klim naar Hobbelrade. Deze helling met een hoogteverschil van pak en beet 45 meter is zelfs recent voorzien van een fonkelnieuw zwart tapijtje. Het asfalt is zo glad dat je bijna naar boven glijd 🙂

Je hebt dus wel door dat de beklimming naar Hobbelrade geen helling is die je echt pijn zal doen. Toch is het zeker de moeite waard om deze heerlijke loper in je route op te nemen. De beklimming is 1,4 kilometer lang. Wat toch zeker een aardige lengte is voor Nederlandse begrippen. Het gemiddelde stijgingspercentage ligt rond de (niet schrikken) 3%. Dat is vals plat hoor ik je denken.

Hobbelrade beklimming

Een gelouterde grimpeur uit Maastricht trapt deze helling op souplesse achter de wielen 😉

De beklimming naar Hobbelrade

Toch kun je even uit het zadel komen tijdens deze beklimming. Zoals het profiel van veel Zuid-Limburgse hellingen loopt het asfalt tegen het einde van de beklimming naar Hobbelrade iets op. Wanneer je in het meest bosrijke gedeelte fietst wordt je even uitgedaagd. Je zou bijna een vergelijking willen maken met de Eyserbosweg, maar die vlieger gaat hier niet op. Tussen de begroeiing krijg je 300 meter boven de 5% voor de wielen met de steilste 100 meter aan 8%. Daarna vlakt het af en fiets je door tussen de weilanden. Kun je weer heerlijk van het uitzicht genieten.

Profiel van Hobbelrade

Locatie: Spaubeek – Hobbelrade
Type klim: Loper
Gem. Stijging: 3,4%
Max. Stijging:  8%
Lengte: 1,4km
Hm: 45 m

Grimpeur tip

De beklimming naar Hobbelrade is goed te combineren met een bekende klim uit de Amstel Gold Race. De klim van de Adsteeg. Ook zo’n loper die lekker wegtrapt. Wanneer je aan de top van Hobbelrade doortrapt tot aan de kruising sla je rechtsaf. Je blijft de weg volgen tot aan de rotonde. Hier ga je rond en neem je de 3eafslag. Je begint dan meteen aan de Adsteeg. Die is niet te missen. Er staat zelfs een naambordje onder aan de helling.

De beklimming naar Hobbelrade

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *