Racefiets vakantie in Zuid-Limburg

Op racefiets vakantie in Zuid-Limburg. Gezellig een weekend weg of een weekje vertoeven tussen de Zuid-Limburgse heuvels om die extra hoogtemeters in de benen te krijgen. Zowel voor de racefiets, mountainbike als gravelbike tref je voldoende uitdaging in het glooiende landschap. Maar heb je alles geregeld voor de perfecte racefiets vakantie in Zuid-Limburg? Op deze pagina check je alles zodat jij optimaal kan genieten van je vakantie.

Waar moet een accommodatie aan voldoen voor een geslaagde racefiets vakantie in Zuid-Limburg?

Door het jaar heen is er veel toerisme in Zuid-Limburg. Niet gek dat er daarom een grote keuze is aan vakantie accommodaties. Maar waar moet een goede verblijfplek nu aan voldoen om je racefiets vakantie in Zuid-Limburg te laten slagen?

Locatie, locatie, locatie!

Het klinkt bijna als makelaarsjargon, maar er is geen woord gelogen aan die uitspraak. Je racefiets vakantie in Zuid-Limburg begint met het uitzoeken van een accommodatie die dicht bij de routes ligt die je graag wil fietsen. Echte hotspots zijn de omgeving van Valkenburg, Mechelen en Epen. Naast de vast uitgepijlde routes is het routeaanbod vanaf deze locaties groot.

Zorg voor een fietsberging

Als je een mooie verblijfplek voor je racefiets vakantie hebt gevonden is het ook fijn als die fiets veilig kan worden opgeborgen. Wanneer je niet bezig bent de pedalen rond te draaien heb je de fiets het liefst veilig achter slot en grendel staan. Heb je een verzekering voor je racefiets dan vindt de verzekeraar dat ook fijn. Let dus op of er op de accommodatie van je Zuid-Limburgse racefiets vakantie een fietsberging is of een andere mogelijkheid om je fiets te stallen. Gelukkig is er voldoende aanbod te vinden van locaties met fietsberging. 

Racefiets meenemen of huren?

Om allerlei redenen is het handig om een fiets te huren voor je racefiets vakantie in Zuid-Limburg. Misschien heb je geen ruimte om je fiets te vervoeren, ben je bang dat je kostbare fiets beschadigd tijdens transport, of je wil graag eens een ander type fiets proberen dan je eigen model. Reden genoeg dus. Bijkomend voordeel is dat een gehuurde racefiets jou geen onderhoud kost én je hoeft hem niet te wassen!

 Zuid-Limburg staat te boek als ‘fietsregio’ ,er is daardoor genoeg aanbod aan huurfietsen. En je kan het zo gek maken als je wil. Racefietsen zijn verkrijgbaar van instapmodel tot high-end carbon fietsen met elektrische schakelgroep. Één tip, wacht niet te lang met reserveren, zeker niet als je een bepaalde fiets in gedachte hebt om te huren. Dat kan je vakantiepret flink verstieren!

Is je racefiets voorbereid op de vakantie?

Kies je ervoor om met je eigen fiets de Zuid-Limburgse heuvels te lijf te gaan? Zorg dan dat je fiets spik en span is. En dan bedoelen we niet alleen gepoetst! Check ruim voor je vertrek of er onderhoud noodzakelijk. Vaak kun je niet direct terecht voor onderhoud bij een fietspecialist, of zit er een lange levertijd op nieuwe onderdelen. Is er geen groot onderhoud nodig, dan kun je zelf een hoop doen. Goed poetsen, de groepset grondig reinigen en goed smeren.

 Daarnaast is het fijn om ook voor onderweg het een en ander te regelen. Fiets je met tubes, zorg dan dat je er voldoende bij hebt in het geval van een lekke band. Vergeet jezelf niet en neem handzame sportvoeding mee. Vertrouw daarnaast nooit op het weer. Een regenjack of waterafstotend gilet is altijd fijn om mee te nemen. Die spullen hoef je natuurlijk niet allemaal in je zakken te proppen. Een materiaalbidon of zadel of stuurtas is dan ontzettend handig.

Kooptips voor je racefiets vakantie in Zuid-Limburg

Thule wingbar_Edge_Fietsendrager_zonder_trekhaak
BBB Cycling SoftCase – Opbergbidon

De BBB Cycling SoftCase is een gereedschapsbidon voor in je bidonhouder. Hierdoor heb je een handige opslagruimte om de belangrijkste spullen uit je toolkit of gereedschap koffer mee te nemen op al je fiets ritten.

Thule wingbar_Edge_Fietsendrager_zonder_trekhaak
Binnenband racefiets

Je kan er maar beter genoeg bij hebben voor je racefiets vakantie. 

Thule wingbar_Edge_Fietsendrager_zonder_trekhaak
EXTRA GROTE BIDON – Elite Bidon Fly 950 Ml

De Fly bidon is een van de lichtste in zijn soort over de hele wereld. De bidon weegt maar 54 gram, wat het de ideale bidon maakt voor het fietsen. Het is gemaakt van innovatief, zacht en sterk kunststof en bevat een fijne grip door het handige design.

Thule wingbar_Edge_Fietsendrager_zonder_trekhaak
Mouwloos fietsjack

Beschermt je romp tegen regen en kou. De voorkant van het bodyvest is gemaakt van winddicht Softshell materiaal en beschermt je lichaam tegen de kou. De achterkant is gemaakt van de Dynatherm Flex stof, wat zorgt voor ventilatie.

Een extra tip, in Zuid-Limburg zijn er veel openbare waterpunten om je bidon bij te vullen. Het is daarom het overwegen waard om één extra grote bidon mee te nemen, zodat je ruimte hebt voor een materiaalbidon in je andere houder. Dit advies geldt natuurlijk niet voor een snikhete dag. Dan kun je maar beter geniet te drinken bij je hebben. Het is niet de bedoeling dat je dorst krijgt op je racefiets vakantie in Zuid-Limburg.

Perfecte routes voor je racefiets vakantie in Zuid-Limburg

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij het belangrijkste punt om te bespreken. Hier op Grimpeur kennen we Zuid-Limburg en de Limburgse grensregio’s als onze broekzak. We hebben tal van mooie racefietsroutes die je racefiets vakantie in Zuid-Limburg naar een hoger niveau tillen. Wij maken het tot onze uitdaging om jou niet alleen de bekende wegen en beklimmingen van Zuid-Limburg te laten zien.

Onze racefietsroutes hebben allemaal een goed bereikbaar vertrekpunt. Vaak vlakbij vakantieaccommodaties. Ook is er rekening gehouden met parkeerplek voor het geval je een dagtrip hebt gepland. Bij de routes staat aangegeven voor welk niveau ze geschikt zijn. Kies er dus een uit die past bij je conditie. De routes in de Grensmaas regio zijn doorgaans iets makkelijker. Kies je voor een route richting de Belgische Voerstreek en Land van Herve dan kun je serieus klimgeweld verwachten!

Racefietsroutes in Zuid-Limburg

Bekijk alle fietsroutes voor de racefiets.

MTB-routes in Zuid-Limburg

Bekijk alle fietsroutes voor de racefiets.

Horecagelegenheden

Zuid-Limburg is sterk verbonden met een bourgondische levensstijl. Wij Limburgers houden wel van een hapje en een drankje. En dat past natuurlijk perfect bij een racefiets vakantie. In Zuid-Limburg wonen we in een regio waar de Bourgondiër goed kan gedijen. De regio is rijkelijk bedeeld met wijngaarden, abdijen en brouwerijen. Voor een lekker hapje hoef je niet ver te zoeken. Naast de gebruikelijke vlaai kent Zuid-Limburg ook een rijk aanbod aan vlees en zuivelwaren.

Maar waar ga je die lekkernijen nu bemachtigen? Zoek dat even goed uit van tevoren. Een aantal accommodaties in Zuid-Limburg hebben een uitmuntend eigen restaurant of cafetaria op locatie. Maar een goed café naast de deur is ook al een aanwinst voor je racefiets-vakantie. Zodat je na je rit even lekker kan afzakken en terug uitbollen naar je vakantieadres.

Rustdag?

Heb je een rustdag gepland tijdens je verblijf. Dan hebben we nog een paar boekentips voor je. Lekker om even af te schakelen met de benen omhoog. Je vindt ze hier!