Vink | De beklimming van de Vink

De beklimming van de Vink. Dat is er eentje die lekker wegtrapt. Vanuit Wijnandsrade fiets je via het buurtschap Vink richting Hunnecum. Zoek in de Vink geen formidabele tegenstander die je benen tot het uiterste drijft. Met een lengte van ongeveer 900 meter en een gemiddelde stijging van net boven de 3% is dit appeltje eitje voor de gelouterde grimpeur. Een afgetrainde Zuid-Limburgse spijker denkt niet eens aan terugschakelen naar het kleine mes. 

De beklimming van de Vink

 Toch is dit best een leuk klimmetje. De klim van de Vink loopt lekker laconiek omhoog en biedt je vooral een hele fijne rustige omgeving. Er zit weliswaar geen haarspeldbocht in, je moet het met een haakse bocht doen. Maar daarna rukt het asfalt wel heel eventjes op naar de 7%. Hier kun je lekker uit het zadel komen om de boel op gang te houden.

 

Voor de wielrenner die op zoek is naar Zuid-Limburgs grootste tranentrekkers is de Vink niet de moeite waard. Dan kun je beter je heil zoeken op de Keutenberg of Eyserbosweg. De Vink is zo’n klim die je meeneemt in een lekker glooiende route door het Limburgse Heuvelland. Weet je wel, zo’n lekker bourgondisch ritje langs gehuchten, terrasjes en stille achteraf weggetjes.

 

Over achteraf weggetjes gesproken, wanneer je de Vink achter de wielen hebt gewerkt liggen er een paar van deze unieke paadjes door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei in het verschiet. Wanneer je koers zet richting Helle en Terstraten blijf je lekker zwijmelen over rustig glooiende wegen, tussen bos en vakwerkhuisjes.

Profiel Vink

Locatie: Vink, Wijnandsrade
Type klim: korte klim
Gem. Stijging: 3
Max. Stijging:  7%
Lengte: 900m
Hm: 28 m

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *