Route: De zwaarste beklimmingen van Zuid-Limburg

Wil je de zware jongens van het Zuiden in één route tackelen? Dat kan! Grimpeur.nl heeft een mooie route gemaakt waarin je de vijf zwaarste beklimmingen van Zuid-Limburg voor de wielen krijgt. Bezint voor u begint, want je benen worden in 80km op de pijnbank gelegd. Een troost is dat de route start en eindigt bij de Amstel Gold Race Experience in Valkenburg. Daar komt vast een goed hersteldrankje voor je uit de kraan!

Tijdens de route overmeester je achtereenvolgend de Keutenberg, het Kersenpad, de Eyserbosweg, Doodeman en de Brakkeberg. En dat is geen kattepis. Hoor ik je nu denken is dat alles? Dan zitten er ook nog een paar verassingen in.

Tijdens je route moet je jezelf en je trouwe tweewieler ook nog over de Goudsberg, Groenendalsbergweg, Camerig en Kruisberg heen zien te hijsen. Dus zorg dat je een beetje in shape bent, want anders wordt dit eerder een wandelroute. Veel succes. En uh… geniet ondertussen ook van het uitzicht!

De zwaarste beklimmingen van Zuid-Limburg

Download file: Valkenburg_Limburgs_zwaarste Grimpeur_85km_1100hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

3 Reacties

 1. Jeroen

  Dit weekend gefietst; prachtige route!

  Antwoord
 2. Robert

  Deze route heb ik afgelopen weekend gefietst met een fietsmaat. Heel mooie route en flink pittig! Zeker voor herhaling vatbaar!

  Antwoord
 3. Oskar

  Laatst gefietst, echt een aanrader als je in korte tijd veel klimmetjes wilt pakken! Veel zwaarder dan de AGR lus 2. Had wel het stukje vanaf de Camerig naar Drielandenpunt eraan vastgeplakt, dus met de Vaalserberg en terug.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *