Route Grensmaasvalei en het Heuvelland

De Grensmaasvallei, het zal je waarschijnlijk niet zoveel zeggen. Des te groter de reden om er eens een rondje te gaan fietsen. De regio Grensmaasvallei bestaat uit de gemeentes, Beek, Echt-Susteren, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein. Niet bepaald de eerste gemeentes waar je aan denkt als het over wielrennen in Zuid-Limburg gaat. Maar in het meest Noordelijke gedeelte van Zuid-Limburg is het op de fiets goed vertoeven!

Wie denkt dat je voor een uitdagende beklimming helemaal naar diep donker Zuid-Limburg moet rijden heeft het goed mis. In deze regio liggen een aantal onbekende kuitenbijters die je gezicht rood laten aanlopen en je kuiten doet ontploffen!

De route

Deze route van pakweg 85 kilometer brengt je vanaf de historische markt van Sittard naar de leukste plekken in de regio Grensmaasvallei. In de route zit nog een klein uitstapje naar het Noordelijke gedeelte van het Heuvelland. Hierna zet deze route weer koers richting Sittard voor een welverdiend hersteldrankje.

Met iets meer dan 700 hoogtemeters in het parcours is deze route op papier zeker niet de zwaarste. Maar de manier waarop sommige hoogtemeters overwonnen moeten worden, zullen niet onopgemerkt blijven voor je wielerkuiten. Je gaat gegarandeerd op de pedalen staan!

Onderweg krijg je achtereenvolgend de volgende beklimmingen voor je wielen: Hegge, Nelisweg, Visweg, Schieversberg, Adsteeg, Stammenderbos, Stokselweg, Wanenberg en Boompjesweg. Dit zijn zeker niet de bekendste klimmen. Maar dat is precies wat het fietsen in deze regio zo mooi maakt. Je weet niet wat voor hellingen je voorgeschoteld krijgt.

Vooral de beklimming van de Schieversberg en Stammenderbos hakken er goed in. Beide klimmen bevinden zich op een autoluwe weg en dagen je uit met hellingspercentages die er niet om liegen. De Stammenderbos tikt zelfs eventjes de 20% aan. Alsjeblieft!

Uitdaging genoeg dus in deze route. Gooi die fiets maar in de auto. De koers gaat richting Grensmaasvallei.

Route Grensmaasvalei & het Heuvelland

Afstand                      85km
Hoogtemeters            +- 700
Moeilijkheidsgraad    Gemiddeld

Download file: Grimpeur_Grensmaasvalei_&_Heuvelland_85km_730Hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *