Route | Grensmaasvallei & Heuvelland -

Ontdek de uithoeken van het Heuvelland vanuit Valkenburg


Dit is een rondje om je watts eens goed op de proef te stellen. De route wordt gesierd door een aantal kuitenbijters van formaat! De eerste 35 kilometer zijn echter mild voor de benen, voldoende tijd om warm te draaien dus. Maar denk nu niet dat de aanloop zo plat als een dubbeltje is, want dat is het nooit in deze regio. De Stoepert en Slakweg zijn het voorprogramma op dit parcours. En dan hebben ik het nog niet over die ongecategoriseerde hobbels die geen naam mogen hebben…

Na de eerste paar klauterpartijen in de Grensmaasvallei zijn de kuiten op temperatuur en gaat de koers richting Heuvelland. De Ransdalerweg en Karstraat laten de hoogtemeters nu toch echt aantikken.


denk nu niet dat de aanloop zo plat als een dubbeltje is,
want dat is het nooit in deze regio


Een klein Duits uitstapje brengt je via Orsbach terug op Zuid-Limburgs grondgebied. Een kleine noot bij het wegoppervlak is wel gepast. In Orsbach tref je een stuk wegdek aan van ongeveer 300 meter waarvoor zelfs een echte Flandrien zijn schouders ophaalt. Even opletten dus! Heb je dit achter de kiezen dan fiets je richting de hoogste toppen van het glooiende Limburgse landschap. Genieten is hier gegarandeerd. Doe dat ook maar want hierna wordt de koers hard gemaakt!

Het gaat even pijn doen!

Nu komt het moment aan dat je grimpeur.nl gaat vervloeken, met achtereenvolgend de beklimming van de Schulsberg en Trintelerberg wordt het even zweten. En dan ben je er nog niet! Na laatstgenoemde helling kun je de benen even stilhouden in de afdaling. Doe dat ook maar. Want wanneer je bent uitgebold wordt meteen een alternatieve variant van de bekende Fromberg uitgeserveerd.

Ohja en niet onbelangrijk, er zit nog een kleine verrassing op het eind. De geniepig steile koulenberg zet de kuiten nog kortstondig op spanning. Daarna is het prachtig afdalen naar Valkenburg via de Goudsberg. Tijd voor een biertje niet?

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route| Grensmaasvallei & Heuvelland

StartlocatieValkenburg
Afstand88 km
Hoogtemeters1100 hm
Moeilijkheidsgraad4/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.


Download
Tekst & beeld: © Grimpeur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.