Dit is een rondje om je watts eens goed op de proef te stellen. De route wordt gesierd door een aantal kuitenbijters van formaat! De eerste 35 kilometer zijn echter mild voor de benen, voldoende tijd om warm te draaien dus. Maar denk nu niet dat de aanloop zo plat als een dubbeltje is, want dat is het nooit in deze regio. De Stoepert en Slakweg zijn het voorprogramma op dit parcours. En dan hebben ik het nog niet over die ongecategoriseerde hobbels die geen naam mogen hebben…

Na de eerste paar klouterpartijen in de Grensmaasvalei zijn de kuiten op temperatuur en gaat de koers richting Heuvelland. De Ransdalerweg en Karstraat laten de hoogtemeters nu toch echt aantikken.

Een klein Duits uitstapje brengt je via Orsbach terug op Zuid-Limburgs grondgebied. Een kleine noot bij het wegopppervlak is wel gepast. In Orsbach tref je een stuk weg aan van ongeveer 300 meter waar een Belg zelfs de mountainbike voor van stal haalt. Even opletten dus! Heb je dit achter de kiezen dan fiets je richting de hoogste toppen van het glooiende Limburgse landschap. Genieten is hier gegarandeerd. Doe dat ook maar want hierna wordt de koers hard gemaakt!

Het gaat even pijn doen!

Nu komt het moment aan dat je grimpeur.nl gaat vervloeken, De combinatie uit de Amstel Gold Race die menig prof doet kraken. De kruisberg gevolgd door de Eyserbosweg. Dit wordt even zweten. Gelukkig staat daarna een klim om van te genieten op het programma. De Fromberg is het goedmakertje. Een lust voor het oog, zowel het uitzicht rechts als de wijnranken links.

Ohja en niet onbelangrijk, er zit nog een kleine verrassing op het eind. De geniepig steile koulenberg zet de kuiten nog kortstondig op spanning. Daarna is het prachtig afdalen naar Valkenburg via de Goudsberg. Tijd voor een biertje niet?

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: Grensmaasvallei-Heuvelland

Afstand                       85 km
Hoogtemeters            1200 hm
Moeilijkheidsgraad     Moeilijk

Download file: Grimpeur_Grensmaasvallei_Heuvelland_85km_1200hm.gpx

 

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *