Slakweg | De beklimming van de Slakweg

De omgeving doet een heel klein beetje aan als die om de Gulperberg. Met het verschil dat je op de beklimming van de Slakweg niet al zwoegend naar je voorband zit te staren. En dat is maar goed ook. Want op deze milde loper heb je prachtig uitzicht over de weilanden langs het Danikerbos.

Je start deze beklimming bij het kruispunt tegenover kasteel Terborgh. Dit is trouwens een prima locatie om even te stoppen voor vlaai, koffie of een vers getapt schuimend hersteldrankje. Maar dat terzijde. Op de linkerhoek van de Slakweg staat een kruisje tussen een mooi cluster van knotwilgen. Een schietgebedje hoef je hier niet te doen. Want geen enkele pedaalridder zal wakker liggen van deze beklimming. Dit is echt zo’n lekker tussendoortje tijdens je route. Op de Slakweg kan je vooral heerlijk van het Limburgse landschap genieten. Op het laatst heeft deze klim nog een beetje bite. Hier kan je nog even uit het zadel komen om een paar ferme slagen met je pedalen uit te delen.

De omgeving van de Slakweg doet een heel klein beetje aan als die om de Gulperberg.

Indelen van de beklimming

De eerste 800 meter bieden zelfs bijna geen uitdaging. De komvormige weg strekt zich overzichtelijk voor je uit en je hebt alle tijd om te genieten van de omgeving. Door de vorm van de weg is het wel ploeteren op de fiets als het even geregend heeft. Omdat het water niet weg kan door de opstaande randen lijkt het net alsof je door een waterval omhoog fietst.

Als je tijdens de beklimming links van je kijkt, zie je door de bomen van het Danikerbos nog net het dak van de Stammenhof. De oude hoeve met binnenplaats die aan de top van de veel zwaardere beklimming van de Stammenderbosweg ligt.

Pas als je tussen de omheining van twee weilanden fietst wordt de moeilijkheidsgraad op de Slakweg wat opgeschroefd. Het hellingspercentage rukt op naar 8 hele procenten en het wordt hier merkbaar zwaarder. Maar met een beetje geluk staan de schapen in de wei je aan te moedigen wanneer je de laatste paar steile meters achter de wielen werkt. Heel zwaar was het niet, maar ieder hoogtemetertje telt!

Pas als je tussen de omheining van twee weilanden fietst wordt de moeilijkheidsgraad op de Slakweg wat opgeschroefd.

Profiel van de Slakweg

Locatie:  Heisterbrug / Schinnen
Type klim: Loper
Gem. Stijging: 4%
Max. Stijging:  8%
Lengte: 1100 meter
Hm: 40m

Hoogteprofiel beklimming Slakweg

Grimpeur tip

  • Zoek je wat meer uitdaging dan zit je in deze omgeving goed. De Slakweg wordt geflankeerd door twee echte kuitenbijters. Sta je aan de start van de Slakweg dan heb je aan je linkerhand de Stammenderbosweg liggen. Aan je rechterhand de Zandberg.
  • Nog geen zin om te beginnen aan de beklimming van de Slakweg? Aan de voet van de beklimming ligt kasteel Terborgh. Een prachtige locatie voor koffie en vlaai of natuurlijk een welverdiend pilsje.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *