De laatste zonnige wegrit van het jaar?

De heerlijke zonnige dagen zijn geteld voor dit jaar. Of toch niet, glipt er nog één ertussendoor? zorg dan dat je de racefiets klaar hebt staan. Gepoetst, ketting gesmeerd en de bandenspanning op orde. Want dit is een cadeautje!  Er zijn van die herfstdagen die doen denken aan een heuse zomerdag. Stralend zonnetje in je nek, strak blauwe lucht, Je moet alleen even die afgewaaide bladeren op het asfalt wegdenken 😉 Speciaal voor dit soort cadeautjes is deze route gemaakt.

Wat is er dan zo speciaal aan deze route? In het najaar kan het wegdek lang nat en glad blijven. Ook als het even niet geregend heeft. Afgevallen bladeren, of erger nog van die “bladeren-meuk” die al een paar dagen heeft liggen sudderen op het wegdek, kan spekglad zijn. Deze wegen worden dus vermeden. Steile afdalingen zijn hierdoor ook maar geschrapt van het parcours. Gelukkig blijft er in Zuid-Limburg nog genoeg moois over om met je trouwe tweewieler overheen te denderen. Zeker doen dus!

De Route

Het grand depart vind plaats vanuit Valkenburg. Een prima startpunt voor een herfstrit. Lekker centraal en genoeg horeca in de buurt, voor wanneer je over de streep komt 😉 De koers die loopt eens een keer wat anders. In plaats van het instinct te volgen, gaan we eens achter de wijzer van het kompas aan. We richten het stuur naar het Noorden. We fietsen richting de Grensmaasvallei om daar eerst even de benen op te warmen. Het kan immers nog koud zijn op een vroege morgen in het najaar. Er wordt wat klein klimwerk aangedaan waarna de koers langzaam keert naar de glooiende heuvels.

Hoogtepunt van de route is de Schweiberg, de top ligt namelijk op 213 meter hoogte. Of het de meest indrukwekkende klim is mag je voor jezelf bepalen, nadat je met brandende bovenbenen aangekomen bent op de top van de Mheerlindje. Vals kreng hoor die klim! Je mag er best tegen vloeken als je er omhoog fiets. Doet wonderen!

Het rondje wordt afgemaakt door de klim van de Kuitenberg. Waarna je lekker kan neerstrijken op een Valkenburgs terras. Of…

Grimpeur tip
Heb je nog wat jus in de benen? Knal dan nog even de Cauberg op. Als je een stukje hebt moeten rijden om in Valkenburg te komen dan moet deze legende ook nog even de benen in. Doe je daarna een biertje, of een herfstbok voor de fijnproever. Cheers!

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: Herfstrit vanuit Valkenburg

Afstand                       92 km
Hoogtemeters            1050 hm
Moeilijkheidsgraad     Makkelijk

Download file: Grimpeur_Herfstrit_vanuit_Valkenburg_92km_1050hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *