Meestal weet een wielrenner het wel, vraag hem wat hij cadeau wil en de kans is vrij groot dat er naar een nieuwe set carbon velgen wordt gegrapt. Maar wat kan je een wielrenner nu cadeau geven dat in de smaak valt en niet meteen een gat in de jaarlijkse begroting slaat? Daar kan grimpeur.nl goed bij helpen. Wij weten wat wielrenners blij maakt.

Want als je op deze pagina bent beland dan is de kans groot dat je net zo’n man thuis hebt zitten als ik. Zo’n gast die als ‘ie niet op zijn fiets zit, over fietsen praat of naar wielrennen zit te kijken. Gezellig hé. Hij zal je af en toe het bloed onder de nagels uithalen. Maar die fietsgek verdient af en toe ook weleens een cadeautje! Hier zijn 12 cadeautips om een wielrenner voor een kleine prijs een groot plezier te doen.

Allen maar een fiets Grimpeur

Wielrenner cadeau #1
Boek: Alleen maar een fiets

Dit is een cadeautip voor als je zelf ook graag eens een rustmomentje wil. Omdat die wielergek van je maar continu bezig blijft over zijn fiets. Je kan dan twee dingen doen stuur ‘m de garage in om aan zijn fiets te sleutelen of geef hem een goed boek over fietsen. Dit werkt altijd het best, vuur met vuur bestrijden.

Vrouw en fiets Grimpeur

Wielrenner cadeau #2
Boek: Vrouw en Fiets

Wie zegt dat mannen altijd wielergek zijn. Dit is een mooi boek voor wielergodinnen. Een boek dat eens niet gaat over pijn, afzien en epische ritten. Dit is een boek over strakke benen, gezellig samen fietsen en bruin worden terwijl je sport. Ook belangrijk!

Lezyne fietsverlichting LED Grimpeur

Wielrenner cadeau #3
Lezyne LED fietsverlichting

Op die schitterend gestroomlijnde racefiets ga je toch niet van die oudbollige fietsverlichting zetten van de Action. Deze pocketschijnwerpers zijn compact, stylisch en leiden je een weg door het donker door hun krachtige LED lichtbundels

Tingbell fietsbel Grimpeur

Wielrenner cadeau #4
Tingbell fietsbel

Een fietsbel op een racefiets ziet er niet uit. Het verpest de mooie cleane look van jou trots op twee wielen en is absoluut niet aerodynamisch. Maar het is wel zo handig. Je voorliggers stellen ook vaak op prijs dat ze weten wanneer een wielrenner langskomt. Een fietsbel wekt toch net wat minder irritatie op dan lomp geschreeuw of zonder iets te zeggen langsflitsen.

Geef je een wielrenner de Tingbell cadeau dan is de kans groot dat deze wel op de fiets beland. Deze fietsbell heeft een minimalistisch design en is ultra aerodynamisch. Daar kan je mee aankomen!

Merino wollen fietssokken Grimpeur

Wielrenner cadeau #5
Merino wollen fietssokken

Hmm lekker, als ik eraan denk wil ik ze al aantrekken. Er is niks lekkerder dan warme voeten tijdens een gure winterrit. Geef een wielrenner een paar merino wollen sokken cadeau en hij zal je altijd dankbaar zijn. Ik ga er denk ik ook weer een paar bestellen, heerlijk!

Kettingreiniger Grimpeur

Wielrenner cadeau #6
Kettingreiniger

Wielrenners hebben de grootste hekel aan een vieze ketting. Ziet je ketting zwart van het smeer en oude aangekoekte drab dan ben je een echte fietsenbeul. Dus zorg dat jou aandrijflijn soepel loopt en blinkt als een spiegel. Een kettingreiniger spaart je veel tijd bij deze klus. En dat komt goed uit, dan heb je weer wat meer tijd om op de fiets te zitten.

Squirt Dry Lube Grimpeur

Wielrenner cadeau #7
Squirt dry lube

Iedere wielrenner die squirt gebruikt zal niet snel meer teruggaan naar traditionele kettingolie. Je ketting loopt soepeler en schoonmaken is zo gepiept met een droge doek. Door deze dry lube te gebruiken geef je een wielrenner zelfs een aantal watts cadeau omdat de ketting minder wrijving heeft. Dit is een top tip!

Topeak Fietspomp Grimpeur

Wielrenner cadeau #8
Mini fietspomp

Alles dat een wielrenner met zich meeneemt is extra gewicht. Maar je komt er niet onderuit om een reservebandje en een fietspomp mee te nemen. Je wil toch thuiskomen als je een platte band rijdt. Deze blitse minipomp is supercompact en ultralicht. Zo’n cadeau zal iedere wielrenner met trot meenemen tijdens iedere rit.

Shimano Fietshandschoenen Grimpeur

Wielrenner cadeau #9
Shimano fietshandschoenen

Een goed stel fietshandschoenen houdt je handen warm en zorgt dat je goede grip hebt als je onderin het stuur hangt. Als je een stel fietshandschoenen koopt die goed trillingen dempen dan heb je ook minder last van slapende of gevoelloze handen tijdens het fietsen.  Koop een paar dat goed matcht met je fiets en je maakt helemaal de blits.

Fietsbril Grimpeur

Wielrenner cadeau #10
Fietsbril

Vraag een wielrenner welke fietsbril hij mooi vindt en je krijgt meteen namen als Oakly Jawbreaker of Flight jacket om je oren geslingerd. Die wielrenners weten het wel! Maar als ik in de winter mijn trainingsrondje op de mountainbike doe gebruik ik ook niet altijd mijn beste fietsbril. Ben je opzoek naar een budgetvriendelijke bril dan is deze een goede optie. Tijdloze looks en een prima alternatief. Een wielrenner vindt het altijd fijn om wat afwisseling te hebben. Je besteld deze fietsbril hier

Fietsshirt Grimpeur

Wielrenner cadeau #11
Fietsshirt

Shirts kan je niet genoeg hebben. Zeker in de zomer. Met goed weer zit je het liefst iedere dag op je tweewieler door de Limburgse Heuvels te stoempen. Dan heb je toch geen tijd om de was te doen! Voor iedere dag in de week een ander fietsshirt, dat is ideaal! Je besteld dit shirt hier

Boek Draag nooit een gele trui Grimpeur

Wielrenner cadeau #12
Boek: Draag nooit een gele trui

Zoek je een cadeau voor een beginnend wielrenner dan is dit een topper. Geef dit boek aan je Pantani in spe om serieuze beginnersfouten te voorkomen. Voor de eerste keer erop uitrekken met je splinternieuwe wielrenfiets en het shirt van de wereldkampioen aan is een no go. Vergeet je dan ook nog eens uit je pedalen te klikken bij het stoplicht dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. Met gezond verstand kom je al een heel end, maar dit boekt legt de fijne kneepjes uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *