Cadeau voor wielrenners? 17 tips onder de 25 euro

Meestal weet een wielrenner het wel, vraag hem wat hij cadeau wil en de kans is vrij groot dat er naar een nieuwe set carbon velgen wordt gegrapt. Maar wat geef je een wielrenner nu cadeau? Wat valt in de smaak en slaat niet meteen een gat in de jaarlijkse begroting? Daar kan grimpeur.nl goed bij helpen. Wij weten wat wielrenners blij maakt!

Want als je op deze pagina bent beland dan is de kans groot dat je net zo’n man thuis hebt zitten als ik. Zo’n gast die als ‘ie niet op zijn fiets zit, over fietsen praat of naar wielrennen zit te kijken. Gezellig hé. Hij zal je af en toe het bloed onder de nagels uithalen. Maar die fietsgek verdient toch ook weleens een cadeautje? Hier zijn 17 cadeautips om een wielrenner voor een kleine prijs een groot plezier te doen.

Wielrenner cadeau #1
BBB Softcase bidon

Voor veel wielrenners doen ze gewoon pijn aan de ogen. De zadeltas. Met de softcase bidon van BBB kan dit onooglijke tasje wel inpakken. De Softcase past mooi in je bidonhouder en zit stevig vast. Er is ruimte voor een multitool, pompje, bandenlichters en een reserveband. Met een beetje passen en meten krijg je er zelfs een 29” MTB band in. Deze wielrenner heeft de BBB Softcase opberg bidon zelf ook cadeau gekregen en is er nog steeds heel blij mee.

BBB Softcase Bidon: €14,-

Wielrenner cadeau #2
Limburgse fietssokken van Grimpeur

Zoek je een cadeau voor een liefhebber van het Limburgse Heuvelland. Dan maak je die wielergek zeker blij met deze sokken! Ze hebben een  fijne hoge kraag voor een gesoigneerde look en een Limburgse tekst voor de klimmers of kilometervreters. Onze “Kilomeaters” sokken zijn niet te stoppen. En het schijnt dat je met een paar “Kuute Bieter” fietssokken zelfs beter gaat klimmen!

Limburgse fietssokken: €14,-

Wielrenner cadeau #3
Vélothé

De fanatieke wielrenner is altijd opzoek naar dat beetje extra. Uit die gedachte is Vélothé ontstaan. Vijf verschillende theemélanges helpen je beter te presteren, op en naast de fiets. Zo is er bijvoorbeeld een thee die je helpt met een extra beetje energie, en één die je helpt bij het herstel na een stevige inspanning. Een perfect cadeau voor wielrenners!

Vélothé: €14,-

Wielrenner cadeau #4
T500 Thermo bidon

Stel je voor, je gaat erop uit voor een heerlijke winterse MTB-rit. Halverwege krijg je ontzettend zin in een heerlijke warme drank, maar er is geen café te bekennen. Dan zit je goed met de T500 thermo bidon. Vul de bidon met thee of koffie voor je vertrekt en de bidon houd deze tot wel 4 uur warm. Het perfecte cadeau voor de bourgondische wielrenner.

THERMO BIDON T500: €12,63

Wielrenner cadeau #5
Koerskalender 2022

365 dagen per jaar scheuren, dat wil iedere wielergek!  Maar dat kost heel wat tijd, echtelijke ruzies en fietsonderhoud. Niet met de 2022 koerskalender! Blaadje na blaadje scheur je langs leuke koersweetjes, historie en natuurlijk de wieleragenda van 2022. 

Koerskalender 2022: €14,99

Allen maar een fiets Grimpeur

Wielrenner cadeau #6
Boek: Alleen maar een fiets

Dit is een cadeautip voor als je zelf ook graag eens een rustmomentje wil. Omdat die wielergek van je maar continu bezig blijft over zijn fiets. Je kan dan twee dingen doen stuur ‘m de garage in om aan zijn fiets te sleutelen of geef hem een goed boek over fietsen. Dit werkt altijd het best, vuur met vuur bestrijden.

Alleen maar een fiets: €20,99

Vrouw en fiets Grimpeur

Wielrenner cadeau #7
Boek: Vrouw en Fiets

Wie zegt dat mannen altijd wielergek zijn. Dit is een mooi boek voor wielergodinnen. Een boek dat eens niet gaat over pijn, afzien en epische ritten. Dit is een boek over strakke benen, gezellig samen fietsen en bruin worden terwijl je sport. Ook belangrijk!

Vrouw en Fiets: €15,-

Lezyne fietsverlichting LED Grimpeur

Wielrenner cadeau #8
Lezyne LED fietsverlichting

Op die schitterend gestroomlijnde racefiets ga je toch niet van die oudbollige fietsverlichting zetten van de Action. Deze pocketschijnwerpers zijn compact, stylisch en leiden je een weg door het donker door hun krachtige LED lichtbundel.

Lezyne LED fietsverlichting: €24,99

Cadeau wielrennen, Tingbell fietsbel

Wielrenner cadeau #9
Knog OI fietsbel

Een fietsbel op een racefiets ziet er niet uit. Het verpest de mooie cleane look van jou trots op twee wielen en is absoluut niet aerodynamisch. Maar het is wel zo handig. Je voorliggers stellen ook vaak op prijs dat ze weten wanneer een wielrenner langskomt. Een fietsbel wekt toch net wat minder irritatie op dan lomp geschreeuw of zonder iets te zeggen langsflitsen.

Geef je een wielrenner de Knog OI cadeau dan is de kans groot dat deze wel op de fiets beland. Deze fietsbell heeft een minimalistisch design en is ultra aerodynamisch. Daar kan je mee aankomen!

Knog OI Fietsbel: €23,-

Wielrenner cadeau #10
Merino wollen fietssokken

Hmm lekker, als ik eraan denk wil ik ze al aantrekken. Er is niks lekkerder dan warme voeten tijdens een gure winterrit. Geef een wielrenner een paar merino wollen sokken cadeau en hij zal je altijd dankbaar zijn. Ik ga er denk ik ook weer een paar bestellen, heerlijk!

Merino wollen fietssokken: €20,70

Kettingreiniger Grimpeur

Wielrenner cadeau #11
Kettingreiniger

Wielrenners hebben de grootste hekel aan een vieze ketting. Ziet je ketting zwart van het smeer en oude aangekoekte drab dan ben je een echte fietsenbeul. Dus zorg dat jou aandrijflijn soepel loopt en blinkt als een spiegel. Een kettingreiniger spaart je veel tijd bij deze klus. En dat komt goed uit, dan heb je weer wat meer tijd om op de fiets te zitten.

Kettingreiniger: €14,95

Squirt Dry Lube Grimpeur

Wielrenner cadeau #12
Squirt dry lube

Iedere wielrenner die squirt gebruikt zal niet snel meer teruggaan naar traditionele kettingolie. Je ketting loopt soepeler en schoonmaken is zo gepiept met een droge doek. Door deze dry lube te gebruiken geef je een wielrenner zelfs een aantal watts cadeau omdat de ketting minder wrijving heeft. Dit is een top tip!

SQUIRT DRY LUBE: €14,35

Topeak Fietspomp Grimpeur

Wielrenner cadeau #13
Mini fietspomp

Alles dat een wielrenner met zich meeneemt is extra gewicht. Maar je komt er niet onderuit om een reservebandje en een fietspomp mee te nemen. Je wil toch thuiskomen als je een platte band rijdt. Deze blitse minipomp is supercompact en ultralicht. Zo’n cadeau zal iedere wielrenner met trot meenemen tijdens iedere rit.

Mini fietspomp: €28,-

Shimano Fietshandschoenen Grimpeur

Wielrenner cadeau #14
Shimano fietshandschoenen

Een goed stel fietshandschoenen houdt je handen warm en zorgt dat je goede grip hebt als je onderin het stuur hangt. Als je een stel fietshandschoenen koopt die goed trillingen dempen dan heb je ook minder last van slapende of gevoelloze handen tijdens het fietsen.  Koop een paar dat goed matcht met je fiets en je maakt helemaal de blits.

Shimano fietshandschoenen: €21,25

Fietsbril Grimpeur

Wielrenner cadeau #15
Fietsbril

Vraag een wielrenner welke fietsbril hij mooi vindt en je krijgt meteen namen als Oakly Jawbreaker of Flight jacket om je oren geslingerd. Die wielrenners weten het wel! Maar als ik in de winter mijn trainingsrondje op de mountainbike doe gebruik ik ook niet altijd mijn beste fietsbril. Ben je opzoek naar een budgetvriendelijke bril dan is deze een goede optie. Tijdloze looks en een prima alternatief. Een wielrenner vindt het altijd fijn om wat afwisseling te hebben. Je besteld deze fietsbril hier

Fietsbril: €13,99

Wielrenner cadeau #16
Fietsshirt

Shirts kan je niet genoeg hebben. Voor de zomer en de winter. Met goed weer zit je het liefst iedere dag op je tweewieler door de Limburgse Heuvels te stoempen. Dan heb je toch geen tijd om de was te doen! Voor iedere dag in de week een ander fietsshirt, dat is ideaal! Je bestelt dit shirt hier

Fietsshirt: €19,99

Boek Draag nooit een gele trui Grimpeur

Wielrenner cadeau #17
Boek: Draag nooit een gele trui

Zoek je een cadeau voor een beginnend wielrenner dan is dit een topper. Geef dit boek aan je Pantani in spe om serieuze beginnersfouten te voorkomen. Voor de eerste keer erop uitrekken met je splinternieuwe wielrenfiets en het shirt van de wereldkampioen aan is een no go. Vergeet je dan ook nog eens uit je pedalen te klikken bij het stoplicht dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. Met gezond verstand kom je al een heel end, maar dit boekt legt de fijne kneepjes uit.

Draag nooit een gele trui: €17,99

Op zoek naar nog meer cadeautips. Probeer het dan eens op wielercadeau.nl

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *