Kleverberg | De beklimming van de Kleverberg

Als je vanuit het dal van Valkenburg richting regio grensmaasvallei wil fietsen dan heb je weinig keus dan bergop te gaan. Je hebt een aantal opties. Je neemt de Stoepert, de steille Ravensbosch of je gaat voor het weidse uitzicht van de Kleverberg. Vandaag kiezen we de laatste. Deze lange glooiende beklimming maakt het je nooit echt moeilijk. Maar dat is prima. Dan heb jij tijd om om je heen te kijken.

Indeling van de beklimming

De Kleverberg start bij de op en afrit van de A79, vanaf de rotonde rij je onder het Viaduct door de helling op. Of ja, helling. De eerste 1,2km van de Kleverberg komen niet boven de 4% uit. Dit valt eerder in de categorie vals plat. Maar toch, als je een beetje pech hebt en staat de wind vol op je voorhoofd dan kom je hier nog flink aan het stoempen.

Het al wat verouderde asfalt van de Kleverberg loopt gestaag omhoog door een weids landschap. Pas als je bij de eerste bocht naar links bent aangekomen wordt het even iets steiler. Maar na deze strook volgt meteen een klein afdaling. Als je hier een beetje vaart maakt kan je meteen met een lekker tempo beginnen aan de finale van deze klim.

Want wanneer je tussen de bomen komt kan je je voorbereiden op wat klimwerk. De laatste meters van deze klim lopen nog even steil op. Hier kan je nog even lekker op de pedalen staan. Heel spannend zal het niet worden, maar met percentages van 7% is het een prima eindspurtje om de benen nog even te testen. Vlak nadat je het plaatsnaambordje van Groot Haasdal aan je rechterhand passeert zit de Kleverberg erop.

Profiel van de Kleverberg

Locatie:  Valkenburg / Groot Haasdal
Type klim: Glooiende klim
Gem. Stijging: 2,5%
Max. Stijging: 7%
Lengte: 2,2km
Hm: 55m

Hoogteprofiel beklimming Kleverberg

Grimpeur tip

  • Er liggen nog een aantal leuke klimmen in de buurt. Heb je liever wat meer uitdaging dan is de Ravensbosch een hele leuke steile beklimming die het je een stuk moeilijker maakt. Liever via een echte loper het dal van valkenburg uitklimmen. Fiets dan via de Stoepert.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *