Hoe werkt een chaincleaner?

Het hoort erbij, ook al heb je een lange rit achter de wielen en voelen je benen aan als betonblokken. Na een rit is het altijd goed om je ketting een beetje liefde te geven. Meestal is afvegen met een poetsdoek voldoende en blinkt de ketting weer als nieuw. Maar na een paar keer dit trucje te hebben herhaald kom je hier helaas niet meer mee weg. Tijd voor een grondige reiniging. Hier komt de chaincleaner van pas.


Om je maar meteen uit de droom te helpen. Een chaincleaner is geen garantie voor een 100% schone fietsketting. Daarvoor heb je toch echt even wat meer doorzettingsvermogen nodig (en een tandenborsteltje). Maar de chaincleaner haalt wel tot 80% van alle zooi uit je ketting.

Hoe werkt dat ding?

Heel simpel. Een chaincleaner bestaat uit twee delen. Een bak en een deksel. Je pakt de deksel eraf en vult de bak met ontvetter. Eenmaal gevuld zet je de bak onder tegen de ketting aan en plaats je het deksel over de bak en ketting. De ketting loopt nu door de chaincleaner heen. Nu ben je klaar om je ketting te cleanen. Gooi je ketting op het binnenblad,houd je chaincleaner goed vast en draai aan de trappers. Doe dit voor een minuutje linksom en een minuut rechtsom en je ketting is gecleand!

Spoel de ketting uit met water en wacht tot deze droog is. Daarna is ie weer klaar om gewaxt of geolied te worden. Wil je gaan voor een topresultaat pak dan de ontvetter en eerdergenoemde tandenborstel erbij. En ga maar eens lekker borstelen tussen alle linkjes en rollertjes in je ketting. Je zult zien dat er nog genoeg verstopte derrie uit de ketting komt. Maarja dan heb je wel wat. Weer één watt gewonnen!

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *