Route: Lokaal rondje Valkenburg

Heb je een weekendje Valkenburg gepland en wil je de buurt eens even goed onveilig maken. Dan is dit jouw rondje! Een stevig rondje welteverstaan. Het vertrek geschied (waar anders) bij de Amstel Gold Race Xperience op de Plenkertstraat. Dit is tevens een prima plek om je auto te parkeren en over te stappen op je stalen, alu of carbon ros.

Valkenburg route

In deze rit slinger je in een straal van pak en beet 10 kilometer om Valkenburg heen. En je raadt het al. Er blijft bijna geen hobbel onaangedaan. Je gaat ze allemaal op of af. Er is één grote ontbrekende klim in deze route die je niet passeert. De Geulhemmerberg. Weet je wel, die eerste klim uit de Amstel Gold Race Toertocht. Maar je krijgt er wel wat voor terug. In plaats van de Geulhemmerberg beklim je de parallel gelegen Brakkeberg. En die is stiekem een stuk mooier en een stuk pittiger.

Over pittig gesproken. ‘De Keut’ staat ook in het programmaboekje. De steilste helling van Nederland kan natuurlijk niet onaangedaan blijven als je in de omgeving van Valkenburg je kuiten op de proef gaat stellen. Twee andere kuitenbijtertjes zijn de Korte Raarberg en Bosstraat. Niet de meest klinkende namen, maar ze weten vrij snel indruk te maken op je beenspieren.

Omdat je nooit ver van je vertrekpunt bent lonken de terrassen van Valkenburg altijd. De handdoek in de ring gooien kan dus wanneer je wil. Maar maak je de rit helemaal af dan staat het traditionele Valkeburgse wielerdessert uiteraard op de kaart. De Cauberg, wiens overmeestering altijd zoet smaakt. Daarna mag je verdiend het terras op! Voor een lekkere Westmalle Tripel, of La Chouffe of…

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: lokaal rondje Valkenburg

Afstand                       94 km
Hoogtemeters            1100 hm
Moeilijkheidsgraad     Gemiddeld – Moeilijk

Download file: Grimpeur_Lokale rondjes_Valkenburg_94km_1100hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *