Sint Gummarus Tripel, voor na het fietsen

We maken er geen geheim van op grimpeur.nl. Het zijn niet alleen de hellingspercentages die ons wielerhartje sneller doen bonken. Na een heerlijke rit met een stevige dosis hoogtemeters openen wij graag een potje gerstenat. Stevige percentages zijn hierbij niet uitgesloten. Op een geslaagde rit moet geproost worden. En een biertje smaakt het best als je er flink voor hebt moeten werken!

Sint Gummarus Tripel

In dit artikel zetten we één van grimpeur’s favorieten in het zonnetje. De Sint Gummarus Tripel. Hoe deze goud/amberkleurige bokaal van ambachtelijk genot zich in deze favorietenrol heeft gemanoeuvreerd? In mijn geval moet je er diep voor gaan om er één te bemachtigen.

Het begint allemaal bij het beklimmen van de Stammenderbos of de Sweikhuizerberg. Beide wegen lijden of leiden, naar een heerlijke kelk Sint Gummarus Tripel. Ja je leest het goed. Hier zijn beide definities van toepassing. Want je zal ervoor moeten werken. Benen van beton, kramp in de kuiten of pijn aan het zitvlees, zet je er maar overheen en geef er een snok aan. Want je moet naar boven, boven naar de horecatempel van Sweikhuizen 😉 De Bokkereyer.

Dat smaakt!

Op de top aangekomen wacht hij je op. Je hoort hem al aankomen. Het geluid van de flesjes gerstenat die gemoedelijk tegen elkaar aan rinkelen wanneer hij langzaam voet zet richting jouw tafel. Een ober met een gulle lach en een dienblad vol. De milde plofjes van de biervilten en de genoegzame bonk wanneer jouw flesje Sint Gummaris Tripel is geland op zijn thuishonk.

Vanaf hier neem je het stokje over. De koele fles in je handen is al een voorbode, dit is de beloning. Je tilt de kelk op aan de frêle voet van het glas en schud het kleine bodempje water dat er nog inzit naast je op de grond. Het gaat beginnen, inschenken die handel!

Glas schuin, fles schuin. Langzaam vloeit de godendrank vanuit de traditionele bruine fles in je bokaal. Tijdens het schenken begint het amberkleurige brouwsel op te lichten in de zon. Terwijl je het glas gestaag rechtop kantelt komt de kraag opzetten. De laatste druppels uit de fles doen het schuim bol staan tegen de randen van de kelk. Perfect!

Daar staat ‘ie dan. De felle zomerzon fonkelt van de condens druppels die zich beginnen te vormen op het glas. Dit is je trofee! Je bent klaar om je beloning op te eisen, met een volle slok en zucht van voldaanheid. Proost! Ik ga een biertje opentrekken 😉

Grimpeur tipZelf ook een Sint Gummarus proeven. De route van Geleen naar s’-Gravenvoeren en terug is een perfecte opwarmer voor deze vochtige versnapering! Vertrek en aankomst ligt op een paar pedaalslagen van de Bokkereyer in Sweikhuizen.

Mail grimpeurHeb jij een biertje gedronken die we moeten proeven bij grimpeur.nl laat het ons weten. Stuur een mailtje naar grimpeur.nl@outlook.com. We zijn er niet vies van!

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *