Route: Geleen – ‘s-Gravenvoeren – Geleen. Mooi en makkelijk!

Dit is een route voor de liefhebber die graag door Zuid-Limburg fietst maar niet zozeer zit te wachten op echte steile beklimmingen. De bekende kneiters zijn in deze route dus ook in geen velden of wegen te bekennen. En als we het dan toch over velden en wegen hebben. Nou… die ga je in deze route zeker wel tegenkomen!

Vanuit het vertrekpunt in Geleen gaat de koers niet regelrecht naar Zuid-Limburg. De eerste pakweg 50 kilometer zijn vlak en brengen je via de mooie, goed geasfalteerde dijken van de Belgische Maasoever richting Kanne. Trouwens een prima plek om even een koffiestop te doen. Vanaf dit punt wordt de oversteek gemaakt richting Zuid-Limburg. Maar de hellingen blijven nog even achterwege.

Op naar Zuid-Limburg!

We nemen een snelle route door Maastricht om maar weer gouw uit te komen op die prachtige veldwegen. Ditmaal zet de koers richting Mesch, waar we niet de plaatselijke klim (Mescherberg) opgaan maar nogmaals even gaan cultuursnuiven bij onze Zuiderburen. Eenmaal de grens over verschijnt de eerste echte klim op het programma. In ’s-Gravenvoeren beklimmen we de Altenbroek. Schrik niet van het ruwe asfalt aan het begin van deze klim, dit is maar een klein stukje. Daarna trapt deze loper heerlijk weg.

Bovengekomen zijn we dan toch echt in Zuid-Limburg aangekomen. Hier wordt je lange tijd getrakteerd op alle lusten die deze regio heeft, niet de lasten. Dus geniet lekker van de vergezichten en leuke veldwegen. Totdat je bij de Fromberg aankomt. Hier nemen we niet de officiële klim zoals deze in de Amstel Gold Race zit, maar rijden we door het gehucht Fromberg heen. Die is namelijk een stuk charmanter. Wel net zo pittig!

De Fromberg nemen we mee in de benen en zetten koers naar het slotakkoord. We gaan de regio Zuid-Limburg verlaten en inruilen voor de Grensmaasvallei waar we zijn vertrokken. Hier staan twee korte klimmen op het programma die misschien even pijn kunnen doen, maar dat drankje aan de finish wel net wat lekkerder laat smaken. Die is verdiend!

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

 • Altenbroek
 • Fromberg
 • Schatsberg
 • Duistergatsken

Route: Geleen – ‘s-Gravenvoeren – Geleen

Afstand                       105 km
Hoogtemeters            850 hm
Moeilijkheidsgraad     Makkelijk

 

Grimpeur tip

Heb je nog nooit een route van 100km gefietst in Zuid-Limburg en omgeving dan is dit een echte aanrader! Er zit genoeg uitdaging in, maar het echte steile klimwerk blijft achterwege.

Download file: Grimpeur_Geleen_Gravenvoeren_Geleen_105km_850hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

2 Reacties

 1. Patrick

  De route is niet te Downloaden, helaas is het geen bestand.

  er zit een duidelijke fout in ergens bij jullie

  Antwoord
  • grimpeur

   Bedankt voor het aangeven Patrick, er zat inderdaad een fout. De GPX is nu te downloaden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *