Racefietsroute Sittard-Geulle-Sittard

Trotseer de steile Schieversberg en Sweikhuizerberg.


Op ongeveer 5 minuten fietsen van de gezellige Sittardse terrassen ligt het Tom Dumoulin Bike Park. Met een maximale parcourslengte van 3,15 kilometer, kasseien en een mensgemaakte kuitenbijter van 22,5% is het zeker de moeite waard om een rondje te fietsen op de startlocatie van deze route. Maar dan wel aan het eind van deze rit! Eerst wordt de buurt verkend. Want voor de liefhebber van het Zuid-Limburgse landschap is er veel te ontdekken in deze regio.

De koers start in Oostelijke richting. Met het Tom Dumoulin Bike Park achter de wielen fiets je snel buiten de Sittardse stadsgrenzen. Op zoek naar heuvels! Tussen de plaatsen Windraak, Puth en Munstergeleen wordt een bezoek gebracht aan een klein fietsparadijsje vol korte explosieve klimmetjes. Hier wordt de hartslag langzaam opgevoerd met het bedwingen van de Wanenberg.

Wat daarna volgt zijn velden, schilderachtige gehuchten en leuke korte kuitenbijters. De route brengt je langs de mooiste plekjes van deze regio. Vlak is het nooit. Een speciale vermelding verdient het soepel lopend asfalt van de Nagelbeek en de onontdekte klim van de Nelisweg. Deze lichte hindernissen warmen je langzaam op voor het echte werk.

Vuurwerk
Zoals het hoort bij een goede route komt het vuurwerk op het laatst. Er liggen twee klimmen op je te wachten die alle andere hellingen in dit parcours doen verbleken. De eerste op het menu is de Schieversberg. Een echte sloper, die binnen 900 meter het stoom uit je oren kan laten komen.

Maar het huzarenstukje is de klim van de Sweikhuizerberg. Het profiel van de klim is grillig, zo ook het wegdek. Asfalt, kasseien en klinkers wisselen elkaar af. Je vindt hier echt geen 100 meter met een stabiel hellingspercentage. Dus gooi die souplesse maar overboord, deze klim gaat op de macht!

Als je na dit geweld nog wat over hebt komt dat goed uit. De ronde zit er bijna op, maar om de kilometers nog wat verder op te drijven kun je op het Tom Dumoulin Bike Park nog even lekker los gaan. Check wel even de openingstijden!

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

  1. Wanenberg
  2. Nagelbeek
  3. Nelisweg
  4. Biesenberg
  5. Schieversberg
  6. Klinkeberg
  7. Sweikhuizerberg

Route | Sittard-Geulle-Sittard

StartlocatieSittard, Tom Dumoulin Bike Park
Afstand70 km
Hoogtemeters550 hm
Moeilijkheid3/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.

Download file: Grimpeur_Sittard_Geulle_Sitard_70km_550hm.gpx
Tekst & beeld: © Grimpeur

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *