Schieversberg | De beklimming van de Schieversberg

Welkom in het pittoreske Geulle, de woonplaats van de Schieversberg. Geulle is een nog redelijk onbekend ‘pretpark’ voor fietsers. Je vindt hier drie zinderende attracties waar Valkenburg jaloers op is. Je leest het goed! Op nog geen kilometer afstand van elkaar vind je hier drie beklimmingen die menig wielerhart sneller doen kloppen. De Slingerberg, Snijdersberg en Schieversberg. Deze klimmen sluiten ook nog eens perfect op elkaar aan, je kan van de ene beklimming weer een afdaling induiken en de volgende klim weer opstoempen. Heerlijk! Iedere keer als ik de hellingen van Geulle beklim en afdaal voel ik me als in een achtbaan.

De hoofdattractie in dit pretpark? Laat ik het zo zeggen: Als in Walibi de Goliath staat, staat hier de Geulliath! Maar even zonder grappen, we hebben het hier over een serieuze klim. De Schieversberg. Niet alleen in Gulpen en omstreken vind je echte kuitenbijters. In Geulle kunnen ze er ook wat van. De beklimming van de Schieversberg is voor de grootste waaghalzen. Zwaarder dan de Cauberg met een gemiddelde helling van 7% en het steilste gedeelte van 16%. De kuiten zullen branden als je hier omhoog gaat. Als ik er dan ook nog bij zeg dat de Schieversberg is gelegen op een autoluwe weg in een bosrijke omgeving, dan snap je natuurlijk ook dat dit een echte parel van een klim is voor de wielerliefhebber.

Indelen van de beklimming

De Schieversberg is pak en beet 800m lang en begint vanaf de voet omhoog te hellen met een coulante 5 á 6% Maar op het moment dat je aankomt bij de bosrand slaat de Schieversberg je in je nek. Met een strook van 16% welteverstaan. Alsjeblieft, draaien met die koffiemolen! Voor velen is het hier hengsten op de pedalen totdat het asfalt besluit wat milder voor je te worden. Voel je je nog goed na het steile gedeelte dan kan je nog eens opschakelen en door knallen tot aan de kapel aan het eind van de klim. Bovengekomen kan je je route vervolgen of links afslaan richting de volgende attractie. De Slingerberg of de Snijdersberg.

Profiel van de Schieversberg

Locatie:  Geulle
Type klim: Kuitenbijter
Gem. Stijging: 7%
Max. Stijging:  16%
Lengte: 800 meter
Hm: 54 m

Hoogteprofiel beklimming Schieversberg Moorveldsberg

Grimpeur tip

Let op bij het spoortunneltje! Rechts heeft hier voorrang. Op het moment dat je de Schieversberg wil beklimmen vanuit de afdaling van de Snijdersberg kunnen automobilisten van rechts onder de spoorwegtunnel uitkomen. Automobilisten hebben hier pas laat zicht op andere weggebruikers. Dus als jij met 50km/h (of meer) van de Snijdersberg afkomt hang je zo tegen de achterklep van een auto. Je zal niet de eerste zijn.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *