Op de pedalen door Beekdaelen
Ontdek het autoluwe fietsparadijs tussen Sittard en Heerlen.

Wielrennen in Zuid-Limburg, dan denk je aan Valkenburg, Eys en Vijlen. Dan denk je aan legendarische beklimmingen en onze eigen Nederlandse wielerklassieker. Waar je waarschijnlijk niet aan denkt is Beekdaelen. De kakelverse fusiegemeente die je keer op keer passeert wanneer je op weg bent naar een lekker fietsweekend in het Zuiden van ons landje. Daar mag verandering in komen!

De omgeving in Beekdaelen is weids, rustig. Je vindt er geen steden. Het landschap wordt gekenmerkt door akkers, boomgroepen en graften, heuvels en holle wegen. De hoogteverschillen in deze regio zijn niet groot, wat een route door dit gebied ook geschikt maakt voor E-bikes. Maar verwacht niet dat het daarom een makkie is. Want wat deze regio wel heeft is reliëf. Veel zelfs. Beekdaelen herbergt talloze korte kuitenbijtertjes. En die ga je tegenkomen in deze route!

Beekdaelen herbergt talloze korte kuitenbijtertjes. En die ga je tegenkomen in deze route!


De route door Beekdaelen zit vol hobbels waarvan er in totaal 8 een naam mogen hebben. Maar neem de rest zeker niet voor lief, je krijg hier weinig kilometers gratis. Vanaf de start van de route in Hulsberg duurt het dan ook niet lang tot je de eerste klim voor je wielen krijgt. Het kenmerkende spekhuis van Vink vormt het startschot van de eerste hoogtemeters in het parcours.

De klimmen die volgen zijn allemaal korte hellingen over autoluwe wegen. De onbekende Boombjesweg in Oirsbeek verdient een speciale vermelding. Dit is een smerig kuitenbijterje! Na het passeren van de Mariagrot aan de voet van de klim, waar je best even een weesgegroetje mag doen, wordt het flink steil. Met hellingspercentages die ruim de dubbele cijfers inschieten is dit het moment om je watts te laten vloeien!

Wil je dan toch even uit de pedalen klikken, dan zijn er genoeg plekken
voor die essentiële koffie met vlaai stop


Met een lengte van 56 kilometer en ruim 500 hoogtemeters is deze route echt een leuke uitdaging. Er zit pit in dit parcours. De afwisseling van weids landschap, buurtschappen en holle wegen doet je geen minuut vervelen op de fiets. En wil je dan toch even uit de pedalen klikken, dan zijn er genoeg plekken voor die essentiële koffie met vlaai stop.

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

  1. Vink
  2. Mulderwegske
  3. Boompjesweg
  4. Schatsberg
  5. Hondskerk
  6. Duistergatsken
  7. Hegge 
  8. Nelisweg

Grimpeur tipDe start van de route ligt bij indoor BMX-bikepark Zone 10. Hier is ruim gelegenheid om onbetaald te parkeren.

Route | Op de pedalen door Beekdaelen

StartlocatieHulsberg, Zone 10
Afstand56 km
Hoogtemeters550 hm
Moeilijkheid2/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.


Download file: Grimpeur_Beekdaelenroute_56km_550hm.gpx
Vind je dit leuk?
Haak aan op onze social media.

grimpeur.nl op facebookgrimpeur.nl op instagram

Tekst & beeld: © Grimpeur

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *