Duistergatsken | De beklimming van Duistergatsken

De naam Duistergatsken mag misschien onheilspellend zijn, maar dat is deze beklimming zeker niet. Sterker nog dit verborgen pareltje vlak bij het gehucht Daniken is een prachtige klim. Deze heerlijke loper voert je langs mooie weilanden en maakt het je nooit echt zwaar. Het is ook weleens fijn als de hoogtemeters vanzelf optellen terwijl je zelf rustig kan genieten van de prachtige omgeving.

Het Duistergatsken is in de zomer meestal prima begaanbaar. In het voorjaar of tijdens de herfst kan het nog weleens een modderige bedoeling zijn vanwege het landbouwverkeer dat gebruik maakt van deze veldweg. Maar auto’s zal je er niet aantreffen.

Indelen van de beklimming

Het asfalt aan de voet van de beklimming is om te huilen, gooi er ook nog een veerooster bij en het feest is compleet. Wees niet gevreesd we hebben het hier gelukkig over een stukje weg van 25 meter. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus let wel even op en maak geen brokken. Als het ruwe begin achter de wielen is wordt het tijd om te genieten. Aan de linkerkant van de weg wacht een eenzame oude boom op je passage. Ben je er voorbij dan kom je langzaam boven de weilanden uit en voltrekt zich een weids uitzicht om je heen.

Nadat je door de bocht naar rechts bent gedraaid rij je richting de top van de klim. Aan de rechterkant ligt het Danikerbos. Hier kan je je trouwens prima amuseren met een mountainbike. In de laatste meters naar de top moet je nog even aanpoten. Het hellingspercentage stijgt hier nog even naar een slordige 8%. Een paar keer goed aanzetten op het buitenblad en je bent boven. Op de top aangekomen kan je rechtdoor richting het centrum van Sweikhuizen, waar je ongeveer halverwege de beklimming van de Sweikhuizerberg uitkomt. Of je slaat linksaf en vervolgt je weg via de glooiende Hogeweg. Ik zou de laatste optie nemen, dan kan je nog wat langer van die prachtige omgeving genieten.

Profiel van de Duistregatsken klim

Locatie:  Daniken
Type klim: Loper
Gem. Stijging: 4%
Max. Stijging: 8%
Lengte: 980m
Hm: 40m

Hoogteprofiel beklimming Duistergatsken

  • Let even op bij het begin van de klim. Het asfalt is erg slecht en er liggen wat losse steentjes.
  • Zoek je een beklimming met wat meer uitdaging, probeer dan eens de Sweikhuiserberg. De Duistergatsken en zweikhuiserberg komen uit op hetzelfde punt.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *