Route | Mechelen-Voerstreek

Oke, ik zeg het maar meteen… Deze route is een echte kuitenkiller! Maar hé, wie zegt dat je de volle 90 kilometer en 1300 hoogtemeters in één keer moet fietsen. Deze route leent zich perfect voor een lekker avontuurlijk dagje fietsen in Zuid-Limburg, inclusief koffiestops, vlaaistops, fotomomentjes en natuurlijk een biertje achteraf vergezeld door wat sterke verhalen.

Wat valt er te beleven tijdens de route?

Als je al met een schuin oog naar het hoogteprofiel hebt gekeken dan weet je dat er geklauterd gaat worden. En flink! Het menu bestaat uit 10 beklimmingen variërend van de categorie fijne loper tot helse kuitenbijter. Harken is gegarandeerd. Vanuit het startpunt in Mechelen begint de hoogtemeterteller al meteen langzaam op te lopen.

Het venijn zit in de staart

Tijdens de eerste 10 kilometer kun je je benen opwarmen op Nederlands grondgebied. Daarna volgen een paar mooie pittige klimmen uit de voerstreek, waarna je via de rustig oplopende klim Altembroek weer wordt teruggebracht naar Zuid-Limburg. Hierna volgen 25 glooiende kilometers met als enige klim de Ingbergrachtstraat. Op ongeveer 55 kilometer bereik je Valkenburg. Perfect voor een tussenstop en je benen voor te bereiden op twee zware jongens. Achtereenvolgend staan de Keutenberg en Gulperberg op het koersmenu.

Wanneer deze tranentrekkers achter de wielen zijn geharkt komt het einde in zicht. In een tweede klein uitstapje naar België mag je nog één keer aanzetten op het strakke asfalt van de Gieveld klim. Eenmaal boven is de ijssalon aan de rechterkant vaak een moeilijker te passeren horde 😉 Pak gerust drie bolletjes want vanaf hier is het nog alleen maar bergaf naar het terras in Mechelen.

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

 • Kleeberg
 • Pannisberg
 • Rue de Beusdael (BE)
 • Kloosterhofstraat (BE)
 • De Planck (BE)
 • Altembroek (BE)
 • Ingbergrachtweg
 • Keutenberg
 • Gulperberg (vanuit Partij)
 • Gieveld (BE)

Route: Mechelen – Voerstreek

Afstand                       90 km
Hoogtemeters            1300 hm
Moeilijkheidsgraad     Moeilijk

Download file: Grimpeur-Mechelen - Voerstreek 90km 1300hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

2 Reacties

 1. Matthias Alfrink

  Dank voor de route. Ik heb m vandaag (30-12-2020) gereden. Echt heel erg genoten. Vooral het minder toeristische deel in Belgie vond ik prachtig. Prima asfalt. Mooie afwisseling in vergezichten. Bijna nergens vlak. Een paar goede klimmetjes maar ook lekkere afdalingen. Ik heb nu 2 winter-fiets-ervaringen hier maar na deze rit wil ik graag in de zomer terugkomen en meer van dit soort ritten maken. Dank!!

  Antwoord
  • grimpeur

   Leuk om te horen Matthias. Daar doen we het voor! Ook in de winter kan deze regio prachtig zijn om te fietsen. En een tip, onderstaande route is een echte aanrader om in de zomer te rijden.
   https://grimpeur.nl/route-gulpen-voerstreek/
   Dank voor je reactie, Grimpeur.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *