Route | Gulpen – Voerstreek

Het Zuid-Limburgse Heuvelland zit vol uitdagende klimmen. De Cauberg, Keutenberg en Eyserbosweg zijn topattracties om je benen eens goed op de proef te stellen. Maar wat als je deze knijters al van je bucketlist hebt afgevinkt? Wat is er nog meer te ontdekken in de omstreken van het Limburgse Heuvelland?

In deze route neemt grimpeur.nl je mee op ontdekkingstocht door Zuid-Limburg, de Vlaamse Voerstreek en Waalse provincie Luik. Het vertrek en aankomst van deze route vindt plaats in Gulpen. Het parcours brengt je over glooiende wegen naar de voet van de Loorberg. Hier kun je beginnen met een goede warming-up.

Het resterende klimwerk gebeurt voornamelijk over de grens. En klimwerk gaat er komen! Neem maar een extra bidonnetje mee en zorg dat er genoeg jus in de benen zit. Want de namen die op het affiche van deze route prijken doen dan misschien geen belletjes rinkelen. Je gaat ze niet snel vergeten wanneer je ze bent opgefietst.

Zwalkend naar boven

Vooral de Mur de Grises Pierres en Les Waides maken het je lastig om in een rechte lijn de top te halen. Menig pedaalridder komt hier zwalkend aan de top. Op de laatste meters van de Les Waides klim kun je echt het onderscheid maken. Zijn je benen nog goed, dan kun je je fietsmaten hier flink op het rooster leggen. Als de top eenmaal bereikt is krijg je een schitterend vergezicht cadeau!

Leuke stops tijdens deze route zijn de Abdij van Val-Dieu op ongeveer 30 kilometer en de Diepstraat in Eijsden op 60 kilometer. Aan te raden is om het brouwsel uit Val-Dieu te proeven in Eijsden en niet andersom!

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

  • Loorberg
  • Mabrouck
  • Mur de Grises Pierres
  • Les Fawes
  • Les Waides
  • Bemelerberg

Route: Gulpen – Voerstreek

Afstand                       85 km
Hoogtemeters            1100 hm
Moeilijkheidsgraad     Moeilijk

Download file: Grimpeur_Gulpen_Voerstreek_85km_1100hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *