Route | Korte herfst klimrit vanuit Gulpen

Herfst en hondenweer gaan hand in hand. Dat is balen als wielrenner. In deze periode moeten we de krenten uit de pap plukken als het op mooie dagen aankomt. Want een beetje pedaaldraaien op je fietstrainer in een gestolen uurtje is prima om je conditie op peil te houden. Maar soms wil je toch echt even de frisse lucht op!

Je hebt geluk want daar hebben we een perfect parcours voor getekend. Kort en krachtig met een beperkt gehalte aan bospaadjes en modderige landwegen. En we zouden grimpeur.nl niet zijn als er geen stevige overdosis aan hoogtemeters in zit. Kom maar op!

De route start en eindigt in Gulpen. Kom je met tde auto dan is er bij het Mosaqua zwembad in Gulpen aan de voet van de Koning van Spanje voldoende parkeerplek.

Het parcours kent een aantal van de “usual suspects” uit de Zuid-Limburgse kuitenbijter selectie. Toch zitten er wat hellingen in de route  die een stuk minder vaak gereden worden. De Kleebergweg en Pannisberg zijn beklimmingen die vaak over het hoofd worden gezien tijdens een rit in de omgeving van Mechelen en Epen. Heb je die weer even mooi meegepikt! Deze klimmen hebben een mooie open ligging. Perfect om ook onder mindere weersomstandigheden op te rijden. Dus laat die Watts maar vloeien!

De grand finale van het parcours is de Gulperberg. Waar alle overige hellingen prima te doen zijn vanuit het zadel kom je hier toch nog even aan het zwoegen. Heb je nog jus in de benen dan pak je hier de dagzege! Let wel even op in de afdaling naar beneden, de laatste meters gaan flink steil omlaag.

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: Gulpen – Voerstreek

Afstand                       52 km
Hoogtemeters            824 hm
Moeilijkheidsgraad    Gemiddeld (vooral kort en pittig)

Download file: Grimpeur_Korte klimrit winter_Gulpen_52km_800hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *