Route: Vlak fietsen in Zuid-Limburg kan dat?

Jazeker! De hele dag steile kuitenbijters opstoempen is niet voor iedere wielrenner weggelegd. Gelukkig zijn er ook nog vlakke wegen te berijden in Zuid-Limburg. Sommige zo plat als een pannekoek, anderen een beetje glooiend. Maar je kan prima een rondje door het zuiden des lands doen zonder dat je een steile helling op hoeft te harken.

Een vlakke route door Zuid-Limburg gaat vooral over glooiende wegen. Hierin worden echte klimmen niet opgenomen. Sporadisch kan er een klein klimmetje inzitten, maar om deze te overwinnen hoef je geen gelouterde grimpeur te zijn. Hoge hellingspercentages worden vermeden. Het belangrijkste is dat je lekker kan blijven ronddraaien op je buitenblad. Je zal er wel versteld van staan hoeveel hoogtemeters je stiekem nog bij elkaar spaart.

Markt_Sittard_Route_Zuid_Limburg_Vlak_86km_770hm

Wil je wel gaan fietsen in Zuid-Limburg maar bekijk je de echte heuvels liever van een afstandje? Probeer deze route dan eens. Deze glooiende route brengt je vanuit Sittard naar schitterende plekken in Zuid-Limburg. Kenmerken zijn de glooiende wegen om het plateau van Doenrade. Het prachtige uitzicht wanneer je de Goudsberg afdaalt richting valkenburg en een heerlijk stuk weg waar je lekker kan doortrekken langs het kanaal in Geulle. De route begint en eindigt op de markt in Sittard. Voor de liefhebber komt daar vast iets lekkers uit de kraan!

Startplek: Markt Sittard
Lengte: 86km
Hoogtemeters: 770m
Moeilijkheidsgraad: geschikt voor iedere grimpeur

Download file: Grimpeur_Sittard_86km_770hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *