Slingerberg | de beklimming van de Slingerberg

Welkom op de Alpe d’huez van Limburg, althans daar heeft het eventjes iets van weg. De Slingerberg is met zijn prachtige haarspeldbocht een genot voor het oog, maar ook voor de benen. Deze klim is een echte lekkere loper. Het asfalt is als een glad tapijtje en het wegdek is lekker breed waardoor je weinig overlast hebt van verkeer. Geniet dus vooral van de prachtige omgeving wanneer je hier omhoog slingert.

Eigenlijk ligt de eerste slinger van deze toepasselijk genaamde helling nog voor het spoorwegtunneltje. De weg loopt hier al langzaam omhoog. Aangekomen bij de tunnel wordt je al getrakteerd op een prachtig groen doorkijkje. Aan de andere zijde rij je het bos in en ontvouwt de beklimming van de Slingerberg zich voor je uit.

Zoek je een uitdaging? Dan is de Slingerberg ook uitermate geschikt voor de krachtpatsers onder ons. Schud aan het begin je kuiten maar eens goed los en gooi ’t buitenblad erop. Kijk maar eens hoe lang je het kan volhouden. Haal je het tot de top, knap! Dan heb je ruim 1km bergop zitten stoempen.

Slingerberg_Beklimming

Profiel van de Slingerberg

Laat ‘m maar liggen op het grote mes, de Slingerberg zal je nooit verrassen met stijgingspercentages in de dubbele cijfers. Deze helling loopt gemiddeld met zo’n 5% omhoog. Het begin is wat milder, wanneer je tegen het einde tussen de huizen fietst wordt het wat zwaarder. Maar qua inspanning blijft dit een “piece of cake”. Wat je vooral moet doen op de Slingerberg is genieten van het prachtige wegdek en het mooie bos waar je doorheen rijdt. Ben je boven dan kan je ervoor kiezen om de Snijdersberg af te dalen en de Schieversberg te beklimmen, of andersom natuurlijk. Deze beklimmingen zijn van een heel andere categorie.

Hoogteprofiel beklimming Slingerberg

  • Aan de buitenrand van de haarspeldbocht kan nog weleens wat los zand en kiezel liggen. Let hierop in de afdaling. Je zou niet de eerste zijn die hier aan de andere kant van de vangrail beland. Tijdens de afdaling kan je goed door de bocht heen kijken of er verkeer aankomt. Als de weg vrij is snij je de bocht beter wat scherper aan. Komt er wel verkeer zorg dan dat je voor de haarspeldbocht goed hebt aangeremd.
  • Beklim ook eens de Schieversberg of Snijdersberg als je toch in de buurt bent. Deze beklimmingen zijn een stuk uitdagender.

Beklimming_Slingerberg

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *