Route | Sittard – Kanne – Sittard

Vanaf de vlakke Belgische Maasoever het Heuvelland in.


Tijd voor wat anders. In de omgeving van Zuid-Limburg zijn veel verschillende landschappen te ontdekken. Geen zin om alleen maar hellingen op en af te rijden? Dan is deze rit met rustige aanloop langs de Belgische zijde van de Maas een absolute aanrader.

Vanuit Sittard vertrekt deze route richting Elsloo vanwaar de Maas wordt overgestoken naar het land van frietkotten en abdijbieren. Aan de Belgische zijde van de Maas liggen een paar heerlijke stroken asfalt. Uitermate geschikt voor pedaalridders die eens lekker willen doortrekken op het vlakke.


Aan de Belgische zijde van de Maas liggen een paar heerlijke stroken asfalt


Als de eerste 40 kilometer in de benen zitten wordt de oversteek gemaakt naar het Heuvelland. Je fietst een klein stukje door Maastricht om daarna via de oude Molenweg het Zuid-Limburgse Heuvelland te bereiken.

Op naar de heuvels!

Waar beter warm je je kuiten op dan op de Kuitenberg. Dit is de eerste echte beklimming die voor je wielen verschijnt. Via de Kuitenberg bereik je Berg en Terblijt en daal je de Geulhemmerberg af om daarna weer meteen de pittige hellingspercentage’s van de Brakkeberg te trotseren. Dit is de moeilijkste beklimming in dit parcours.

Ben je boven dan daal je af via de Sibbergrubbe richting Valkenburg. Een goed moment voor een koffiestop! Je verlaat Valkenburg niet zonder nog een echte onbekende Zuid-Limburgse Parel op te hebben gefietst. Je klimt het dal van Valkenburg uit via de schitterende Goudsberg. Het uitzicht is hier zeker een foto waard!

Met deze Goudsberg achter de wielen zitten de serieuzere beklimmingen erop. Langzaam zak je af richting de regio Grensmaasvalei waar je door rustig glooiende landerijen de benen langzaam kan klaarmaken voor de finale… Je doet een klein uitstapje naar Duitsland om het zuur in de benen nog even af te toppen met de Bergstrasse in Hillensberg. Daarna staat er niks meer in de weg tussen jou en heerlijke kelk speciaal bier op de Sittardse markt. Proost!

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route |  Sittard – Kanne – Sittard

Afstand100 km
Hoogtemeters770 hm
Moeilijkheid3/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.


Download file: Grimpeur_Sittard_Kanne_Sittard_100km_770hm.gpx
Tekst & beeld: © Grimpeur

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *