Route: Ideaal voor een winterse rit

In de winter is het ook weleens lekker om je benen te testen op een helling. Om nu de Keutenberg te gaan bestieren met temperaturen rond het vriespunt is misschien wel wat veel van het goede. Van je explosiviteit moet je het meestal niet hebben in de wintermaanden. Maar een route met een paar fijne lopers die je lichaamstemperatuur lekker knus houden is prima om te doen.

Deze route bedraagt 95km en ongeveer 1000 hoogtemeters. Door de milde beklimmingen is de moeilijkheidsgraad niet zo hoog. Beginnende wielrenners kunnen deze route prima uitproberen om hun benen te testen. Is de jus op, dan zijn er genoeg gelegenheden op de weg om op te warmen met een lekkere kom soep.

Deze route brengt je vanuit Valkenburg over goed begaanbare wegen naar diep donker Zuid-Limburg. We fietsen zelfs nog even over het randje met een uitstapje naar België voor wat lekker lopend klim geweld. Vanuit hier wordt de route vervolgd richting Grensmaasvallei om nog een laatste uitdagende horde te nemen voordat je in Valkenburg aan een welverdiend pilsje mag proeven.

Onderweg worden achtreenvolgend de Goudsberg, Achtbundersweg, Hilleshagen, Rue de Beusdael, Gieveld, Beversberg en Slingerberg bedwongen.

Al deze beklimmingen zijn bedekt met prima laagje soepel rijdend asfalt. Al zijn de laatste meters van de Rue de Buesdaal zoals we dat gewend zijn van een Belgische weg: Vol met gaten. Maar dit mag de pret niet drukken. Heb je het hoogste punt hier bereikt dan rol je meteen in de afdaling van het Bovenste bos. Let hier even op dat je goed aanremt voor de haarspeldbochten. Want je zal niet de eerste zijn die hier met iets te veel bravoure de berm is ingevlogen.

Veel plezier en vergeet niet te genieten van het uitzicht. Want er zitten hier een paar pareltjes tussen.

Grimpeur tip

Ga je op pad tijdens winterse dagen neem dan sowieso twee binnenbandjes mee. In de winter liggen er veel meer losse steentjes en andere rotzooi op de weg. De kans op een platte band is dus wat groter.

Download file: Grimpeur_Valkenburg_Winterse_Rit_95km_1000Hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *