Fietsverlichting voor je racefiets

Fietsverlichting op je racefiets, niet altijd mooi. Maar tijdens de donkere dagen van het jaar wel een must wanneer je de elementen gaat trotseren. Gelukkig zijn de tijden wel veranderd, tegenwoordig zijn er sterke LED fietslampen met een batterijduur waar je dagen mee vooruit kan. Zijn ze leeg dan laad je ze op. Batterijen vervangen is verleden tijd. Maar tjongejonge, wat is er veel keuze. welke fietsverlichting is het waard om aan te schaffen?
Grimpeur helpt je de bomen in het bos weer zien ūüėČ (slecht h√©)

Voor welke situatie heb je de fietsverlichting op je racefiets nodig?

Tegenwoordig is de keuze in fietslampjes enorm. Voor iedereen is er wel wat, de nostalgische tijden dat iedereen met de standaard witte en rode ‚Äúovaaltjes‚ÄĚ rondreed zijn dan ook voorbij. Die ontwikkeling is goed. Je hebt nu de keuze om een product aan te schaffen dat ook echt past bij je behoefte. Zodat op welke weg, pad of trail je ook rijdt, de weg voor je altijd goed verlicht is en mensen die je inhaalt een mooi rood lampje in de verte zien verdwijnen ūüėČ

Op deze pagina krijg je advies voor de volgende situaties
 • Fietsverlichting voor overdag
 • Fietsverlichting voor in de stad
 • Fietsverlichting voor op open veldwegen
 • Fietsverlichting voor in het bos en dicht begroeid gebied

Fietsverlichting voor overdag

Dagrijverlichting wordt steeds populairder in Nederland. Vooral bij forensen die de voorkeur geven aan de fiets en de auto liever laten staan. Het is toch handig om net dat beetje extra zichtbaar te zijn wanneer je tijdens de ochtendspits door het verkeer manoeuvreert, zeker als rijbaan en fietspad niet gescheiden zijn.

Deze vorm van fietsverlichting is te herkennen aan de felle lichtsterkte en onregelmatig geknipper. Let wel op! Deze vorm van fietsverlichting is niet altijd toegestaan. In het donker mogen fietslampen niet knipperen volgens de Nederlandse wet. Wil je dagrijverlichting op je fiets dan is het verstandig om even te onderzoeken of er verschillende standen op zitten.

Fietsverlichting_Racefiets_Overdag

Tips voor racefiets dagrijverlichting
 1. Lezyne Strip Drive Pair Led
 2. Knog Plus Light Twinpack
 3. Lezyne KTV Drive Pair 220F/10R

Fietsverlichting op rustige goed verlichte wegen of stad

Is je omgeving al goed verlicht, dan heb je aan fietslampjes met weinig lumen al voldoende om je zichtbaarheid te vergroten en om aan de wettelijke eisen in Nederland te voldoen. De weg voor je wordt immers toch al verlicht. 100 tot 400 lumen is genoeg om je zichtbaarheid te vergroten.

Fietsverlichting_Racefiets_tot_300_lumen

Tips voor racefiets fietsverlichting op goed verlichte wegen:
 1. Lezyne Femto Drive
 2. Lezyne Femto USB Drive
 3. AXA Niteline 44-R USB LED

Fietsverlichting voor slecht verlichte wegen buiten de bebouwde kom

Maakt het jou geen fluit uit of het nu licht of donker is en ga je ook in de avonduurtjes met de racefiets ver buiten de bebouwde kom. Ga je op slecht of niet verlichte wegen rijden dan wordt het belangrijker dat je goed vooruit kunt kijken. Zeker als je met een aardig tempo op je racefiets zit te stoempen. Wat je dan nodig hebt is een setje fietsverlichting met een stevig aantal lumen. Met name dan je koplamp is erg belangrijk. zoek een lamp met een lichtsterkte in de categorie 300 tot 800 lumen.

Fietsverlichting_Racefiets_tot_800_lumen

Tips voor  racefiets  fietsverlichting op slecht verlichte wegen
 1. Lezyne Hecto Drive 400XL
 2. Lezyne Micro Drive 600XL. Ook als set verkrijgbaar
 3. Sigma Buster 300 Led Fiets Koplamp. Ook als set verkrijgbaar

fietsverlichting op veldwegen en bos

En dan nu de fietslampen voor de echte avonturier, fietsverlichting met meer dan 800 lumen!  Dit zijn serieuze schijnwerpers waarvan medeweggebruikers ook hinder kunnen ondervinden. Staat je koplamp slecht afgesteld dan schijn je tegenliggers zo de greppel in. Fiets je met je racefiets over drukkere wegen dan stellen tegenliggers het op prijs als je die lichtstraal op je stuur ook een beetje kunt dimmen. Gelukkig kan dit bij de meeste modellen.

Ga jij met de MTB of gravelbike het bos of veld in nadat de zon achter de horizon is verdwenen dan mag je best met zo’n een echte schijnwerper gaan rondscheuren. Dit is geen overbodige luxe. Kies een lamp met een brede lichtstraal zodat niet alleen de omgeving direct voor je verlicht is. Het is prettig om ook wat verder om je heen te kunnen kijken. Kun je zelfs in het donker nog genieten van het uitzicht ūüėČ

Fietsverlichting_Racefiets_meer dan 800 lumen

Tips voor racefiets fietsverlichting op veldwegen en bos
 1. Lezyne Lite Drive 800XL Led Fiets Koplamp
 2. Lezyne Macro Drive 1300XL
 3. Lezyne Deca Drive 1500 XXL

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *