Route | Rondje Zuid-Limburg vanuit Maastricht (winter)

Geen fietsweer? Koud? Harde wind? Nat? Tja… Dan heb je een paar opties. Een rondje hardlopen (ahum), de fietstrainer op, of niet fietsen… Grimpeur adviseert om toch in de pedalen te klikken en er lekker op uit te gaan. Met een licht aangepaste route kan dat prima. Slecht weer daar kun je je immers op kleden. En je weet het hé, in de winter wordt de basis voor je zomervorm gelegd. Als je nu ff doorbijt vlieg je deze zomer over de Zuid-Limburgse hellingen.

In deze route worden de echte achteraf paadjes waar we zo van houden eruit geknipt. In de zomer is het heerlijk om hier te rijden. In de winter vinden de boeren dat zo lijkt het. We blijven in ieder geval lekker op goed begaanbare wegen en fietspaden en vermijden zompige bospaadjes en veldwegen vol slurrie zo veel mogelijk. Het gaat even niet om het uitzicht. Gewoon verstand op nul, en lekker kilometers maken. Maar wees  niet gevreesd. Natuurlijk is er geen moeite en creativiteit bespaard om er toch een mooie route van te maken.

Winterroute_Zuid_Limburg_Grimpeur

De Route

Deze barre tocht, die je uiteraard ook in de zomer kan rijden hoor, vertrekt vanaf de rand van Maastricht. Je daalt via rustige fietspaden af richting de Belgische Voerstreek, eerst even warmdraaien. Het aperitief is de klim van Altenbroek die je weer terug loodst naar Zuid-Limburgse bodem. Over glooiende wegen wordt koers gezet richting Gulpen waar de Beversberg wordt bedwongen en een uitzicht over Gulpen wordt verdiend!

Op wat hobbeltjes en vals plat na staan er nog twee klimmen op de agenda. Als het goed is ben je inmiddels goed opgewarmd en kan de motor op volle toeren draaien. Op het menu staan nog twee kuitenbijters.

De onbekende Boschweg in Valkenburg en de grand finale op de Brakkeberg. Vooral die laatste zal het hart flink laten pompen. Maar wees gerust.

Eenmaal boven kun je de stal alweer ruiken. Een paar plezante paadjes brengen je terug naar je startlocatie. En je kunt nog even lekker uitrusten op de afdaling van de Bemelerberg. Of stoppen voor koffie en vlaai als je er toch bent!

Beklimmingen in deze route:

De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

 Route: Maastricht-Spaubeek-Maastricht

Afstand                          65 km
Hoogtemeters               600 hm
Moeilijkheidsgraad        Makkelijk

Download file: Grimpeur_Winterroute vanuit Maastricht_65km_600hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

1 Reactie

  1. Bart

    Afgelopen dinsdag deze route gefietst.
    Enkele plekken wordt er aan de weg gewerkt, maar daar is altijd wel omheen te sturen.

    Leuke en mooie route, de kuiten hebben genoten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *