Route: Korte klimroute Epen en Voerstreek

Deze route is speciaal voor de liefhebber van lange lekker lopende beklimmingen. Vind je 65km op de fiets lang genoeg, maar wil je wel even flink wat hoogtemeters maken dan is dit jouw ding. Natuurlijk zitten een aantal bekende Zuid-Limburgse beklimmingen in de route. Maar er zit zeker een onbekende hobbel of paadje tussen.

Als je met de auto richting Zuid-Limburg komt kun je parkeren langs de Epenerbaan in het Vijlenerbos. Vanuit hier start de route. In het eerste stuk daal je af via de Rugweg en zet je koers naar het hoogste punt van Nederland. De Vaalserberg zal de kuiten even goed opwarmen. Daarna hobbelen we de grens over naar het karakteristieke asfalt van onze Zuiderburen. Een barretje minder bandenspanning is hier zeker aan te raden. Je derriere zal er blij mee zijn, en de kans op een platte band wordt beperkt.

Hop de grens over!

Eenmaal over de grens staat je een leuke route over Belgisch grondgebied te wachten. Stop halverwege gerust ergens voor een plaatselijke delicatesse. En dan bedoel ik geen garnalenkroketje… Maar doe dit met mate. Je moet wel genieten als je weer terug naar de Nederlandse grens klautert via de beklimming Ulvend.

Het slotakkoord van deze route is een bucketlist klim die je gehad moet hebben wanneer je een  rondje in Zuid -Limburg fietst. De Camerig. Met deze kneiter achter de wielen zit het klimrondje erop. En dat zullen je benen best eens kunnen voelen. 65km klinkt goed te doen. Maar er zitten behoorlijk wat stiekeme hoogtemeters in dit rondje. Fiets ‘m maar eens!

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: Korte klimroute Epen en Voerstreek

Afstand                       65 km
Hoogtemeters            1200 hm
Moeilijkheidsgraad     Gemiddeld

Download file: Grimpeur_Korte_Klimroute_Epen_65km_1200hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

3 Reacties

 1. Wim

  Gisteren de 65 km route gereden. Prachtige route door mooie kleine dorpjes in Belgie en autoluwe wegen. Je steekt verschillende keren de grens over. De wegen in Belgie zijn ook prima, op een stuk van 3km na. We gaan hem zeker nog een keer rijden. Aanrader.

  Antwoord
 2. Nico Ooijman

  Schitterende route. Vandaag gefietst. Mooie verstilde, weggetjes, vooral in België maar ook in Limburg. Aanrader voor koffiestop: Het Bakhuis in Ulvend.

  Antwoord
 3. Gunnar

  Leuke route door een voor ons onbekend stuk Belgie. Loorberg, Camerig en 3-landenpunt met prachtige afdaling Belgie in zijn bekend. Maar ook in Belgie genieten van de klimmetjes. Na de heerlijke afdaling vanuit Hombourg begint een weg met veel gaten dus oppassen daar. Zeker ook omdat de weg omlaag gaat (en we windje mee hadden). Genoten van de kleine weggetjes binnendoor. Bedankt voor het delen van de route! We gaan je site af 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *