Deze route is speciaal voor de liefhebber van lange lekker lopende beklimmingen. Vind je 65km op de fiets lang genoeg, maar wil je wel even flink wat hoogtemeters maken dan is dit jouw ding. Natuurlijk zitten een aantal bekende Zuid-Limburgse beklimmingen in de route. Maar er zit zeker een onbekende hobbel of paadje tussen.

Als je met de auto richting Zuid-Limburg komt kun je parkeren langs de Epenerbaan in het Vijlenerbos. Vanuit hier start de route. Het eerste stuk daal je af via de Rugweg en zet je koers naar het hoogste punt van Nederland. De Vaalserberg zal de kuiten even goed opwarmen. Daarna hobbelen we de grens over naar het karakteristieke asfalt van onze Zuiderburen. Een barretje minder bandenspanning is hier zeker aan te raden. Je derriere zal er blij mee zijn en de kans op een platte band wordt beperkt.

Hop de grens over!

Eenmaal over de grens staat je een leuke route over Belgisch grondgebied tegenmoet. Stop halverwege gerust ergens voor een plaatselijke delicatesse. En dan bedoel ik geen garnalenkroketje… Maar doe dit met mate. Je moet wel genieten als je weer terug naar de Nederlandse grens klautert via de beklimming Kwinten.

Het slotakkoord van deze route is een bucketlist klim die je gehad moet hebben wanneer je in Zuid -Limburg fietst. De Camerig. Met deze klim achter de wielen zit het klimrondje erop. En dat zullen je beentjes best wel eens kunnen voelen. 65km klinkt goed te doen. Maar er zitten behoorlijk wat stiekeme hoogtemeters in dit rondje. Fiets ‘m maar eens!

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

Route: Korte klimroute Epen en Voerstreek

Afstand                       65 km
Hoogtemeters            1200 hm
Moeilijkheidsgraad     Gemiddeld

Download file: Grimpeur_Korte_Klimroute_Epen_65km_1200hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

One Reply to “Route: Korte klimroute Epen en Voerstreek”

  1. Gisteren de 65 km route gereden. Prachtige route door mooie kleine dorpjes in Belgie en autoluwe wegen. Je steekt verschillende keren de grens over. De wegen in Belgie zijn ook prima, op een stuk van 3km na. We gaan hem zeker nog een keer rijden. Aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *