Route: Epen-Sittard-Epen

Een verfrissende klimroute met een flinke bite in de laatste kilometers. Dat wil je toch! Deze route brengt je vanuit diep donker Zuid-Limburg richting de Noordelijke grens van deze regio en terug.

Vanaf Sittard wordt er rechtsomkeer gemaakt, er moet alleen nog even het korte klimmetje bij Watersley overwonnen worden. Bovengekomen fiets je langs het Watersley Sports & Talent Park. Dit is een uitvalsbasis voor veel wielerploegen waaronder Team Sunweb, om te trainen in deze regio. Misschien kom je dus nog een prof tegen!

Beklimming Schanternelsweg

De beklimming van de Schanternelsweg vanuit Simpelveld

Op 75km in de route, na het afdalen van de Hellebeuk begint het stevigere werk. Je benen worden goed opgewarmd op de Goudsberg (vergeet hier vooral niet te genieten van het uitzicht) waarna de angstgegner van vele pedaalridders op de menukaart staat. De Keutenberg moet worden bedwongen.

Het slotakkoord bestaat uit drie prachtige klimmen waarop flink wat hoogtemeters gaan worden gewonnen. Steil zijn ze niet, vooral de lengte maakt deze beklimmingen uitdagend. De klim van de Koning van Spanje en Bovenste bos zullen het zuur gehalte in de benen langzaam opschroeven.

Het is de (op papier) zwaarste klim van Nederland waar wordt uitgemaakt wie de beste benen van de dag heeft. De Camerig. Na een goede 100km in de benen komt de beste grimpeur hier bovendrijven… of eerder drijfnat boven. Want je zal toch nog even goed in het zweet moeten werken om alle 183 hoogtemeters te bedwingen.

Zoals na elke route op deze site biedt de start/finishplek natuurlijk de mogelijkheid om even lekker wat vocht bij te tanken met een goed gevuld glas koud schuimend Belgisch Speciaal bier. Proost, die heb je verdiend!

Beklimmingen in deze route:
De volgende beklimmingen ga je tegenkomen tijdens deze route. De klimmen staan op volgorde.

 • Schlangenweg (DE)
 • Schanternelsweg (Klingeleberg)
 • Scholtissenholenweg
 • Watersley
 • Hobbelrade
 • Goudsberg
 • Keutenberg
 • Koning van Spanje
 • Bovenste Bos (BE)
 • Camerig

Route:  Sittard – Eys – Sittard

Afstand                       110 km
Hoogtemeters            1400hm
Moeilijkheidsgraad     Gemiddeld – zwaar

Download file: Grimpeur_Epen-Sittard-Epen_110km_1400hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

2 Reacties

 1. Luc

  Waar kan ik de gpx bestanden downloaden ?

  Antwoord
  • grimpeur

   Hi Luc, onder het hoogteprofiel van de route staat een downloadlinkje naar de gpx.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *