Racefiets kopen bij Decathlon

Een racefiets kopen bij Decathlon. Denk je eraan om je eerste wielrenfiets aan te schaffen? Het is vaak lastig om dan een eerste keuze te maken. Je hebt vast ook al eens gekeken bij de lokale wielerspecialist en je vergaapt aan een schitterende  S-works, Pinnarello of Bianchi. Maar je moet ergens beginnen. Daarvoor kan Decathlon een prima startplek zijn. Het aanbod aan racefietsen is breed, en er is tegenwoordig een assortiment voor de “recreatieve wielrenner” en de sportieveling.

In dit artikel kijken we vooral naar prijs-kwaliteit. Met welke racefiets krijg je het meest voor je geld, zodat je goed van start kan gaan in je nieuwe hobby.

Beginners racefietsen bij Decathlon

Triban 120C Decathlon racefiets

Triban  120C

Triban is het merk dat Decathlon voert voor de absolute beginners in de wielerwereld. Voor een bescheiden prijs (zeker voor een wielrenfiets) krijg je een solide aluminium frame en een carbon voorvork! Het frame is dus prima in orde voor een instapmodel. Waar wordt bespaard is op de aandrijflijn. Hier vindt je een basis 2×8 Microshift aandrijflijn aan. Maar dit betekent niet dat deze meteen slecht is, de aandrijflijn is minder complex, je hebt wat minder versnellingen en de onderdelen zijn van wat minder luxe, zwaardere materialen gemaakt. Maar sta je aan het begin van je wielrenhobby, dan hoe je je daar helemaal niet druk om te maken.

Waar het om gaat. Met de 11-34 cassette kom je iedere Zuid-Limburgse heuvel op, zelfs de Keutenberg. Al heb je hier ook een stevige portie grinta voor nodig 😉 Maar aan de fiets zal het niet liggen. En ga je bergaf dan kom je zeker tot stilstand, zelfs deze instapper is voorzien van schijfremmen zodat je ruim voldoende stopkracht hebt.

Kortom zoek je een racefiets zonder al teveel poespas, waar je in het weekend een lekker rondje op kan fietsen. Dan is de Triban 120C  van Decathlon een prima optie. Ben je van plan meerdere ritten per week te gaan doen, dan is het verstandig om naar een iets betere groepje the kijken dan de Microshift.

De Triban 120C racefiets is in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar bij Decathlon vanaf 449,99 euro

Triban 120C racefiets decathlon

Decathlon racefiets Triban 120C detail


Decathlon racefietsen voor ervaren wielrenners

Al wat meer ervaring, of ben je van plan met regelmaat te gaan wielrennen dan is het middensegment van Decathlon racefietsen interessant. Hier haal je ook veruit de beste prijs-kwaliteit verhouding uit je fiets. Dit komt vooral omdat veel racefietsen uit dit segment afgemonteerd zijn met een oerdegelijke Shimano 105 groepset. Het werkpaard uit de Shimano groepenlijn. We lichten er twee uit:

Triban RC520

Een aluminium frame, carbon voorvork, comfortabele geometrie, hydromechanische schijfremmen en een Shimano 105 groepset zorgen voor een meer dan prima fietscomfort, ook voor langere ritten is de Triban RC520 een uitstekende metgezel. Maar dit is niet alles. De wielen zijn tubeless ready, zodat je deze ook kan rijden zonder binnenband en beter beschermd bent tegen lekrijden. En… Deze racefiets is voorzien van 28mm brede buitenbanden! Dit wordt langzamerhand de nieuwe standaard in racefietsbanden. De iets bredere band zorgt voor minder rolweerstand en extra comfort. Deze racefiets is zelfs door Decathlon getest op het Parijs-Roubaix parcours! Kortom dit is echt “bang for your buck” Zelfs op Marktplaats tref je met moeite een tweedehands fiets aan met deze prijs en specificaties.

De Triban RC520 racefiets is in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar bij Decathlon vanaf 849,99 euro

Racefiets Decathlon Triban RC520

Racefiets Decathlon Triban RC520_foto

Van Rysel EDR AF Shimano 105

Ga je kijken naar de luxere racefietsen in het Decathlon assortiment, dan kom je uit bij Van Rysel racefietsen. In het middensegment is de EDR AF Shimano 105 een opvallend goede fiets. Waar de Van Rysel zich onderscheid ten opzichte van de Triban modellen is op gewicht. Met zijn 8,8 kilo is de EDR AF licht te noemen in deze prijsklasse. Dit komt door het lichtgewicht aluminium frame, carbon voorvork en de luxere Fulcrum R-6 wielen en een volledige Shimano 105 groepset met velgremmen. Dit is een echt lichtgewicht racebeest voorzien van oerdegelijke onderdelen en een lichtgewicht prijsje. Een echte grimpeur aanrader!

De Van Rysel EDR AF Shimano 105  racefiets is verkrijgbaar bij Decathlon voor 999,99 euro

Decathlon Racefiets van Rysel EDR AF Fiets

Decathlon Racefiets van Rysel EDR AF Foto

Racefiets van Rysel EDR AF Detail

Expert fietsen ontwikkeld door Decathlon

Van Rysel Ultra 920

Dan nu het serieuze werk. En dan hebben we het over volledig carbon fietsen, inclusief carbon wielen en een professionele groepset. De Van Rysel Ultra 920 is ontworpen voor competitie. Deze racefiets is door Decathlon ontwikkeld in samenwerking met worldtour wielerteam AG2R LA MONDIALE en is de keuze voor hun U19 wielerploeg.

De fiets weegt slechts 7,6kg en biedt met een veelzijdige frame een dynamische allround beleving. Deze fiets voelt zich net zo goed thuis op een lange Alpencol, als een stevige klassieker. De Ultra 920 beschikt over een volledige Shimano Ultegra groepset, gemaakt om kilometers te vreten en snaarstrak te schakelen. Mocht je willen upgraden naar een Ultegra Di2 groep (elektrisch schakelen) dan kan dat ook. Met de Mavic Cosmic Carbon wielen van 45mm hoog beschikt deze fiets over een lichte en vooral snelle allround carbon wielset. De door Decathlon ontwikkelde Van Rysel Ultra 920 is een echte prijstopper in zijn segment. Je krijgt  professionele rijeigenschappen voor een hele scherpe prijs.

De Van Rysel Ultra 920  racefiets is verkrijgbaar bij Decathlon voor 2299,99 euro

Van Rysel Ultra920 racefiets decathlon

Racefiets van Rysel Ultra 920 Detail

Decathlon Racefiets van Rysel Ultra 920 Detail_2

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *