Een MTB huren in Zuid-Limburg is zo Gepiept!

Stel je voor, je hebt een fijne vakantie geboekt naar Zuid-Limburg. Maar… Je mountainbike kan niet mee. Balen! Gelukkig is het makkelijk om een kwalitatieve MTB te huren om je vakantie of weekendje weg nog beter te maken. Een MTB huren in Zuid-Limburg is zo gepiept bij Cycle Center waar ze onlangs hun MTB-assortiment hebben vernieuwd. Grimpeur nam de proef op de som en reserveerde een fijne mountainbike om de uitdagende Valkenburg Cauberg route te fietsen.

MTB huren in Zuid-Limburg

Het was een mooie zomerochtend toen we binnenliepen bij Cycle Center op het Par’Course terrein in Valkenburg. We zijn hartelijk ontvangen door een medewerker die onze huur-MTB al had klaarstaan. We krijgen een nagenoeg nieuwe fiets mee, voorzien van 29 inch wielen en een moderne 1×12 schakelgroep. We zijn kort geïnformeerd over onze fiets, die van tevoren een technische check heeft gehad. Zo staat ons niets meer in de weg om een geslaagde dag door de Zuid-Limburgse heuvels te beleven.

De 1x 12 groepset maakt schakelen een fluitje van een cent, zelfs voor onervaren mountainbikers. Ook de pedalen op de huur-MTB’s zijn slim bedacht. Het kliksysteem voor mountainbike specifieke schoenen zit in het platte pedaal verwerkt. Je kan er dus met je SPD-fietsschoenen inklikken of gewoon met je normale schoenen op fietsen.

MTB huren in Zuid-Limburg Cycle Center Valkenburg

Via onderstaande links krijg je meer informatie over CycleCenter en kun je direct een MTB huren.

Pluk de dag en huur een MTB in Zuid-Limburg

Misschien leef je al maanden toe naar je weekendje weg in Zuid-Limburg en heb je al een MTB gehuurd om een dag door de heuvels te fietsen. Maar vaak komt de ingeving om te gaan mountainbiken een stuk later. Dan is het fijn om te weten dat Cycle Center met 80 mountainbikes in het assortiment bijna altijd een fiets beschikbaar heeft. Ook als je last-minute besluit om een MTB te huren in Zuid-Limburg. Liever een E-MTB huren? Dan doe je er goed aan om tijdig te reserveren. Heb je geen uitrusting meegenomen? Dat is geen probleem, een fietshelm, bidons en andere toebehoren zijn ook te huur bij Cycle Center.

MTB huren in Zuid-Limburg Cycle Center

De MTB routes om Valkenburg

De vestiging van Cycle Center op het Par’Course terrein in Valkenburg is een uitstekend vertrekpunt voor een dagje mountainbiken in Zuid-Limburg. Vanuit hier starten twee van de meest uitdagende MTB-routes in Nederland. De Valkenburg Cauberg route en De Valkenburg Houthem route. Liever wat minder hoogtemeters? Vanaf Par’Course is het ongeveer 5 km fietsen naar de mildere Margraten route en Meerssen route. Een leuke tip voor het gezin is de familieroute (v.a. 6 jaar) die ook vanaf het Par’Course terrein vertrekt.

Valkenburg Cauberg MTB route

Wij hebben gekozen voor de 30,4km lange Valkenburg Cauberg route. Dit is een uitdagende MTB-route door zowel open veld als bosgebied met als hoogtepunten de steile beklimming van de Däölkesberg, MTB-beklimming van de Keutenberg en een technisch parcours op de top van de Cauberg. De route is volledig uitgepijld en te herkennen aan de zwart met gele routebordjes.

Dat betekent hoogtemeters, en… panoramische uitzichten om in te lijsten!


Om in te lijsten

De Valkenburg Cauberg route kenmerkt zich door lange glooiende beklimmingen. Dat betekent hoogtemeters, en… panoramische uitzichten om in te lijsten! De mooiste van de omgeving Valkenburg als je het Grimpeur vraagt. Fiets je zonder elektrische ondersteuning dan is het wel aan te raden om in goede conditie van start te gaan.

Opwarmen

De Valkenburg Cauberg route loopt eerst ten Noorden van Valkenburg. Je doorkruist het centrum om via een korte klim uit te komen bij een leuk single track parcours waar je de fiets meteen goed leert kennen. Met deze opwarmer achter de wielen staan de hoogtemeters voor de deur. De eerste klimmen zijn goed te verteren. Totdat je de voet van de Däölkesberg bereikt. Hier mag je laten zien uit welk hout je gesneden bent! Kom jij boven zonder een voetje aan de vloer te zetten?

De MTB-Keutenberg

Het absolute hoogtepunt is de beklimming van de ‘MTB-Keutenberg’. Tijdens deze route sta je kortstondig oog in oog met de steilste verharde beklimming van Nederland. Wil je een gooi doen naar de top dan is dit je kans. Een expert tip; met het bereik van de MTB-versnellingen fiets je net wat makkelijker naar de top dan met de meeste racefietsen. Wij blijven op de MTB-route en houden rechts aan. We vervolgen de route over een half verharde weg die parallel aan de meest beruchte klim van Nederland loopt. Deze MTB-beklimming is een stuk langer en wordt richting de top flink steil. Maar het uitzicht aan het einde van deze inspanning is werkelijk grandioos.

MTB huren in Zuid-Limburg

Aan de top heb je 2/3 van de route gefietst en zijn de zwaarste obstakels overwonnen. Via Sibbe brengt de route je weer terug richting Valkenburg waar je nog even gaat draaien en keren over een technisch parcours op de top van de Cauberg. Daarna fiets je regelrecht naar het Par’Course terrein waar de benen omhoog mogen en een glaasje gerstenat kan worden genuttigd. Die is dik verdiend! En de huur-MTB, die hoef je niet te poetsen en lever je weer netjes in bij Cycle Center. Lekker toch!

Tekst & beeld: Grimpeur.nl


Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

Op kastelenjacht!

Op kastelenjacht!

Zuid-Limburg en omgeving heeft een paar hele bekende kastelen. Kasteel Schaloen, Chateau Neercanne en Beusdael. Allen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *