fietstrainer kopen? Deze past het best bij jou.

Je bent dus opzoek naar een fietstrainer. Dan heb je of goede voornemens, of je bent een gelouterde wielrenner met een gigantische hekel aan vies winterweer. Hoewel fietsen door de regen zeker goede fun oplevert van tijd tot tijd, is het soms ook makkelijk om even thuis te trainen. Geen gezeik, gewoon een uurtje in het zadel klimmen en calorieën verbranden. Een fietstrainer biedt dan een uitstekende uitkomst. Je kan niet alleen aan je conditie werken. Maar met een beetje slimme trainer kun je ook nog eens gerichte doelen bereiken.

Want met een Fietstrainer hoef je niet af te reizen naar Zuid-Limburg om een beetje oplopend asfalt te vinden. Een Slimme fietstrainer haalt Zuid-Limburg in huis. Althans, je kan ermee beklimmingen simuleren. Het wordt toch langzaam tijd dat het parcours van de Amstel Gold Race ook beschikbaar komt in Zwift. We blijven hopen…

Fietstrainers zijn er in verschillende soorten. Dit artikel biedt je wat meer uitleg hierover. Benieuwd naar welke fietstrainer bij jouw trainingsdoel past. Dan zit je hier goed. Het aanbod van fietstrainers is ontzettend groot en wordt ook steeds groter. Maar wat heb je nu eigenlijk echt nodig om je doel te bereiken. Welke fietstrainer past perfecte jou? Hieronder staan een aantal aanbevelingen. Er zit wat bij voor ieder budget.

Geen poespas: Tacx Booster T2500 

fietstrainer

Gewoon je fiets erin hangen en trappen maar. Alleen een rollerbank is meer no-nonsense, maar daar heb je het risico om ervan af te donderen als je het niet gewend bent. Voor de wielrenner die gewoon even de benen wil bewegen tijdens de winterdagen is deze fietstrainer prima. De Tacx Booster T2500 is handmatig in te stelle op 10 weerstandsniveaus. Dit kan je vanaf je stuur regelen.

Het instaleren van deze trainer is een makkie, je bet zo aan het trainen. 

Nog twee tips. Je hebt een trainerband nodig. Je kan en wheel-on trainer ook zonder gebruiken. Dat weet ik want ik heb het natuurlijk geprobeerd. Dit was niet zo’n groot succes. Het beetje profiel van een racefietsband is zo verdwenen kan ik je vertellen. En met die slicks onder je fiets slip je sneller door op de fietstrainer. Uiteindelijk heb ik dus toch maar een trainerband gekocht. Dat fietste toch wat lekkerder en spaart je bandjes voor het echte werk.

Zorg dat je een tablet of beter nog een tv voor je fietsrainer zet. Dan gaat de tijd een stuk sneller om tijdens het trainen. Een poster van Tom Dumoulin of Annemiek van Vleuten kan natuurlijk ook.

Plus- en minpunten
+ 10 instebare weerstandsniveaus
+ Meegeleverde voorwielsteun
– Maakt best wat geluid
– Je hebt een trainerband nodig

Klik hier voor meer informatie

Smart begint hier: Tacx Genius Smart T2080 Full Connect fietstrainer

Hiermee wordt thuis trainen meteen een feestje. Met de Tacx Genius Smart T2080 Full Connect (wat een naam) haal je naaste een trainer ook een stuk entertainment in huis. Qua smart trainers is dit een hele goede instapper. Waarom? Omdat de motorrem van 1500 Watt hellingspercentages van 20% kan simuleren. Je haalt bijna de Keutenberg in huis met deze trainingskameraad.

Sluit de T2080 via de meegleverde ANT+ antenne aan op je PC en je kan gebruik maken van ZWIFT en andere online fietsplatformen. Dan krijg je de tijd op je fietstrainer toch net wat makkelijker gedood. Tevens krijg je veel beter inzicht in de groei van je prestaties.

Plus- en minpunten
+ De Tacx T2080 kan via ANT+ worden gekoppeld aan je telefoon, tablet of computer.
+ Simuleert een hellingshoek van 20% met de sterke motorrem
+ Je krijgt er een gratis ANT+ dongel bij
– Maakt best wat geluid
– Je hebt een trainerband nodig

> Klik hier voor meer informatie

De alleskunner: Wahoo KICKR Power Trainer 2018 

fietstrainer

Neem je je thuistraining echt serieus dan beland je bij de direct-drive fietstrainers. Je komt dan wel terecht in een prijscategorie waarvoor je ook al een prima fietsje met een 105-groepset kan kopen. Ga je voor de Wahoo KICKR Power Trainer dan haal je wel een juweeltje in huis. Ook al zit je stationair je omwentelingen te maken, deze fietstrainer voelt heel realistisch aan. De weerstand van 2200 Watt simuleert nauwkeurig stijgingspercentages tot 20% en laat jou wattages tot 2% nauwkeurig zien. Dat is trainen als een prof.

Natuurlijk is deze trainer ok smart. Hang er een ANT+ dongel aan en je kan genieten van online fietsplezier in Zwift of andere online fietsplatformen.

Plus- en minpunten
+ 2200 Watt vermogen biedt realistisch fietsgevoel
+ Simuleert een hellingshoek van 20%
+ Geeft je wattage tot 2% nauwkeurig weer
+ Stille fietstrainer
+ via ANT+ te koppelen aan je telefoon, tablet of computer.
– Moet altijd worden aangesloten op het elektriciteitsnet

> Klik hier voor meer informatie

Het vlaggenschip: Tacx Neo Bike Smart T8000 

fietstrainer

Haal je nu een feest of een beest in huis. Ik ben er nog niet uit, maar één ding is zeker. Staat de Tacx Neo Bike Smart T8000 in jou paincave dan krijgt jouw pracht en praal op twee wielen een welverdiende vakantie in de winter. Dat krijg jij zeker niet. De T8000 klinkt al als een type terminator. En dat zal je weten ook. Deze pijnbank is alles dat een wielrenner zich kan wensen.

De T8000 is volledig af te stellen naar de fietshouding die je ook op je eigen racefiets hebt. Deze fietstrainer is een combinatie tussen een fietstrainer en een spinbike. Je kan hem dus ook zonder stroom gebruiken. Al mis je dan wel een groot deel van de fun. Want er zitten nogal wat toeters en bellen op.

Niet alleen kan deze fietstrainer een hellingshoek tot 25% simuleren (holy shit!) de ingebouwde ventilatoren simuleren ook rijwind. Hou je maar goed vast als je in Zwift een virtuele afdaling ingaat.
Je eigen wattages worden op 1% nauwkeurig berekend en dankzij de virtuele rem is het geluidsniveau van de T8000 minimaal. Ik zet ‘m op mijn verlanglijstje!

 Plus- en minpunten
+ via ANT+ te koppelen aan je telefoon, tablet of computer.
+ Je hebt geen racefietsnodig om deze fietstrainer te gebruiken
+ Geeft je wattage tot 1% nauwkeurig weer
+ Zowel met en zonder stroom te gebruiken
+ Stille fietstrainer
– Er zit geen ANT+ dongel bij (Wat is dat nou Tacx?)

> Klik hier voor meer informatie

Train overal: Tacx Neo Smart T2800 

fietstrainer

Wil je een stille professionele trainer die je echt overal kan gebruiken? Dan wil ik je graag voorstellen aan de Tacx Neo Smart T2800. Deze trainer is stil, geeft een natuurgetrouwe wegsimulatie en biedt met een maximaal vermogen van 2200 Watt genoeg weerstand om je compleet te slopen.

Hoe dan? Deze trainer simuleert hellingspercentages tot 25%. Omdat de T2800 ook zonder stroom te gebruiken is kan je deze trainer makkelijk meenemen naar een fietswedstrijd om je warming up te doen. Of je zet hem gewoon in je tuin. Kan ook natuurlijk.

Koppel je een ANT+ antenne aan de T2800 dan is deze trainer ook compatible met de apps van Tacx of online fiets platforms zoals Zwift.

Plus- en minpunten
+ via ANT+ te koppelen aan je telefoon, tablet of computer.
+ Simuleert een hellingshoek tot 25%
+ Geeft je wattage tot 1% nauwkeurig weer
+ Zowel met en zonder stroom te gebruiken
+ Stille fietstrainer
– Er zit geen ANT+ dongel bij (Wat is dat nou Tacx?)
– Er wordt geen cassette meegeleverd om op de fietstrainer te monteren

> Klik hier voor meer informatie

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *