Zelf wielerkleding ontwerpen bij Doltcini
Zelf wielerkleding ontwerpen is hot. Wanneer een groep wielrenners passeert in hetzelfde tenue weten ze altijd koppen te draaien. En dat is niet alleen om het gekakel dat zo’n bonte stoet kan genereren. Ze zien er (bijna) altijd gesoigneerd uit, vallen lekker op en het is ook nog eens reten-gezellig om met zijn allen in hetzelfde ‘pekske’ rond te fietsen. Goed voor het groepsgevoel! Soms ziet zo’n bedrijfsequipe er zelfs zo tiptop uit dat je nog gaat twijfelen of er geen profploeg voorbij is gesjeesd. Onze eigen wielerkleding ontwerpen, dat willen we ook wel bij Grimpeur! We zijn op zoek gegaan naar een fabrikant voor ons eerste echte Grimpeur tenue. En die hebben we gevonden, op Limburgse bodem!

Vlak over de grens weten ze het al lang. In het veldrijden is Doltcini een gevestigde naam. De klasbakken in het Pauwels-Sauzen-Bingoal team rijden al jaren met Doltcini kleding. En in 2018 wist Wout van Aert zelfs een Doltcini wereldkampioenstrui veldrijden om zijn schouders te rijden. Langzaamaan beginnen we het aan onze zijde van de grens ook te snappen. Meer en meer zie je groepen wielrenners door het Limburgse Heuvelland trekken, gesoigneerd in eigen ontworpen wielerkleding. Een mooi uithangbord voor je bedrijfsteam. Ook de professionals zijn inmiddels overstag. Zo kozen ook de getalenteerde juniorenteams van Watersley Sports & Talentpark voor Doltcini. Wie weet zit er al een volgende kampioenstrui in het verschiet!

Op de koffie bij Doltcini!

En koffie kwam er, binnen no-time stond een vers bakkie op tafel en vertelde een gedreven Roger Dinjens ons alles over de mogelijkheden om onze eigen fietskleding te ontwerpen bij Doltcini. Roger blijkt een echte koerskenner te zijn. Zolang hij op twee wielen rijdt is hij helemaal in zijn nopjes. Eerlijk toegegeven zal zijn koersambitie tijdens een lokale ronde op de pedalen niet verder rijken dan de ‘grupetto’. Maar als motard is hij er als de kippen bij, gewapend met fotograaf achterop handhaaft hij zich met gemak bij de tête de la course van menig Limburgse wielerkoers. Inclusief de Amstel Gold Race! Bereid je dus zeker voor op een paar amusante anekdotes over zijn gemotoriseerde koersavonturen.

Eigen wielerkleding ontwerpen begint bij de pasvorm

Van een man met ‘koerservaring’ mag je dus het één en ander verwachten. Of het nu gaat om een profploeg, vereniging of bedrijfsteam allen worden met oog voor detail strak in het tenue gehesen. Dat vinden we echt klasse van Doltcini. Dat betekent ook dat er een pasvorm is voor ieder lichaamstype. De PRO lijn geeft een strak getailleerde ‘racefit’ waar de CLASSIC serie een stukje ruimer drapeert. Heb je een lang gestel zoals ondergetekende of ben je kort van stuk? Dan kunnen mouwen, broekspijpen of zelfs het hele shirt met stappen van 5cm korter of langer worden gemaakt vertelt Roger. “We laten je niet de deur uit met losse mouwtjes, hoog water of flapperende wielershirts”.

Ontwerpen, passen, fietsen

Met alle info op zak gaan we aan de slag. Anders dan bij veel aanbieders van custom wielerkleding zijn er bij Doltcini geen vaste logo posities of kleurstellingen. Geen restricties dus voor de creatieve geesten onder ons. Heb je wel wat hulp nodig bij je ontwerp dan staat er een grafische afdeling voor je klaar die je goed begeleid om van jouw eigen wielerkleding een meesterwerkje te maken. Bij Grimpeur weten we al lang wat we willen, we dromen al geruime tijd over het zelf ontwerpen van eigen wielerkleding. Met een design in gedachte is het dus tijd om dat tenue eindelijk te realiseren!

Bij Grimpeur hebben we gebruik gemaakt van de pdf-template die wordt aangeleverd. Hierop hebben we ons ontwerp getekend. Het is wel nog even langs Doltcini’s grafische afdeling geweest  voor wat fine-tuning. Waarna een heus wow-momentje volgde. We kregen het eindresultaat in een prachtige 3D-render toegestuurd, kunnen we daar alvast mee pronken!

Meten is weten

Met een definitief ontwerp op zak reizen we met team Grimpeur af naar Doltcini in Elsloo om onze wielertenue’s aan te laten meten. In de showroom van Doltcini is het mogelijk het hele assortiment te passen en waar nodig advies te krijgen voor een aanpassing aan de lengte van mouwen, broekspijpen of het shirt. Na een uitgebreide verkleedpartij vertrokken we met een goed gevoel, niet alleen omdat het fijn is om te weten dat jouw nieuwe tenue de perfecte snit heeft. Het is ook nog eens om te gieren om met zijn allen zo’n passessie te doen. Meteen een leuk uitje gehad!

Nu is het alleen nog 4 tot 6 weken wachten totdat we de kersverse Grimpeur tenue’s kunnen loslaten over de legendarische hellingen van het Limburgse Heuvelland. Maar gedurende die weekjes kunnen we nog even teren op de voorpret.

Wielerkleding ontwerpen bij Doltcini

Wil je zelf ook eigen wielerkleding ontwerpen voor je bedrijfsteam, evenement of fietsgroep? Neem contact op met Roger Dinjens van Doltcini Sportswear en je bent in goede handen. Grimpeur gaat trots de weg op als uithangbord voor Doltcini. Blij met de geleverde service en trots op onze mooie wielerkleding naar eigen ontwerp.

Doltcini Sportswear
Locatie: Le Peloton, Sanderboutlaan 2A, 6181DN Elsloo.

Tekst & beeld grimpeur.nl. Dit is een samenwerking met Doltcini Sportswear

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *