Welke type racefietsen zijn er?

Voor iedere expertise of ondergrond is er tegenwoordig wel een aparte type racefiets gemaakt. Maar hoe zit dat met racefietsen voor op de weg? Welke types zijn er en wat zijn de verschillen?

Comfort

Dit fietstype kenmerkt zich vooral door de wat comfortabele zithouding. Je zithouding is minder agressief dan op de andere soorten. Je zit wat meer rechtop waardoor je langer comfortabel kan blijven fietsen. Dit type fiets is wendbaarder en makkelijker te besturen. Voor veruit de meeste beginners is dit de beste keuze.

 

Aero

Hier draait alles om luchtweerstand, de naam zeg het al. Aan deze fietsen is alles gedaan om zo aerodynamisch mogelijk te zijn. Qua gewicht zijn deze fietsen vaak wat zwaarder dan een high-end comfort fiets. Maar dit maken ze meer dan goed door efficiënt door de lucht heen te klieven. Hou je van performance en is het terrein waar je op rijdt vlak tot heuvelachtig dan is dit een fiets die bij je past. Qua budget zal deze vaak duurder uitvallen dan een comfort type

 

Lichtgewicht

Ben je een echte berggeit en heb je jezelf de uitdaging opgelegd om hoogtemeters te gaan vreten in de Alpen of Pyreneeën? Dan is het handig om zo min mogelijk gewicht mee te nemen. Een lichtgewicht fiets is dan de beste keuze.

 

Tijdritfiets

Dit is een fiets voor specialisten. Wil je gaan meedoen aan tijdritten op de weg. dan kies je voor deze exoot. Je vindt de meest prachtige framedesigns in dit type fiets. Maar comfortabel is ie zeker niet. Als je wil proeven hoe het is om in een tijdrithouding te rijden kan je ook altijd een los ligstuur installeren op een ander type racefiets

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *