Webshop review 12GO Biking

Want to go biking? Roep dat niet te hard op de grimpeur.nl redactie. Voordat je het weet zit iedereen op de fiets. Alleen is dat nu niet helemaal de bedoeling. Grimpeur.nl gaat shoppen! Webshoppen welteverstaan. In de online winkel van 12GO Biking.

Nederland heeft de luxe om een aantal grote online fietswinkels te hebben. Ontzettend gevaarlijk natuurlijk want we weten allemaal wat voor aanslag deze snoepwinkels op onze bankrekening kunnen plegen! Maar zonder gekheid, grimpeur.nl neemt 12GO Biking eens onder de loep. Wat heeft deze online fietswinkel te bieden en hoe is de koopervaring?

webshop 12GO Biking

Wat gaat er gekocht worden?

De feestdagen zijn achter de wielen en het voorjaar ligt in het vooruitzicht. Met lichte (wellicht voorbarige) lentekriebels in mijn buik ga ik op zoek naar een paar nieuwe fietsschoenen, parelwitte welteverstaan! Maar voordat we afdalen naar de afdeling fietsschoenen maken we eerst een klein rondje door de online winkel.

Wat valt op?

Wil je een nieuwe racefiets aanschaffen dan beland je bij 12GO Biking met je neus in de kettingolie! In tegenstelling tot andere online aanbieders is het assortiment aan fietsen, en dan heb ik het niet alleen over racefietsen, ontzettend groot. Je vindt het er allemaal. Instappers van Sensa, Trek of Cube, een oerdegelijke Cannondale of een Italiaans raspaardje uit de stal van Wilier of Pinnarello. En niet onbelangrijk, je kan deze droomtweewielers ook in het echt gaan bekijken in de 12GO Biking winkel in Moordrecht. Toch wel handig bij zo’n aankoop 😉

Wil je je geliefde tweewieler voorzien van een upgrade dan heeft 12GO Biking een goed gevuld magazijn aan onderdelen. Een nieuw stuur of stuurpen, zadel of exotische carbon wielset, je vindt het! Het aanbod is hier onderscheidend ten opzichte van de online concurrenten. Waar we wel wat diversiteit misten is in de kleding afdeling. De meeste grote merken zijn vertegenwoordigd, trouwens, je vindt alleen grote merken. Maar een kleine tip voor 12GO Biking. Voor de echte gesoigneerde wielrenner mag er nog wat breedte worden aangebracht in het assortiment.

De aankoop

Tot zover de eerste indruk van 12GO biking. We dalen af naar de afdeling fietsschoenen voor de aankoop. Veel grote merken zijn vertegenwoordigd. Zowel startende wielrenners als gelouterde grimpeurs vinden hier een mooie slof. Ben je helemaal nieuw in de wielerwereld dan is er ook een handige koopgids die je helpt om het verschil in kwaliteit en diversiteit in fietsschoenen goed te begrijpen.

12GO_Biking_Fietsschoenen

Een paar tips

Als we zo vrij mogen zijn heeft grimpeur.nl wel een paar tips voor 12GO Biking. Het was even zoeken om de koopgids te vinden. De link in de introtekst valt niet meteen op, ben je opzoek naar je eerste paar fietsschoenen of heb je een specifieke wens dan is de koopgids erg handig als online service. Deze mag wat makkelijker te vinden zijn.

Voor de wat snellere beslissers onder ons zijn de adviezen uit de koopgids niet getipt in het webshop overzicht met bijvoorbeeld een “beste keuze” of “keuze van 12GO Biking” label. Beide tips zouden een waardevolle aanvulling zijn!

De keuze

Zoals gezegd ben ik op zoek naar een paar lekker zomerse witte fietsschoenen. Mijn oog valt op 3 paar exemplaren. De Bontrager Ballista, Shimano RC7 en de Sidi Alba.

12GO Biking geeft voldoende informatie om de schoenen te vergelijken. Grote afbeeldingen, uitgebreide productbeschrijving en klantbeoordelingen. Op basis van de specificaties tabel is het mogelijk om een goed vergelijk te maken tussen de fietsschoenen. Er is nog wat winst te behalen om de aankoop te vergemakkelijken. De pasvorm van de verschillende merken wordt vermeld, als hier ook een maatadvies aan kan worden toegevoegd zou er voor mij nog een drempel worden weggehaald om online een fietsschoen te kopen. Het blijft toch een beetje gokken qua maat als je online besteld.

Mijn uiteindelijke keuze, de Shimano RC7. De dubbele BOA sluiting gaf de doorslag! Uit eerdere ervaring met Shimano fietsschoenen weet ik toevallig ook dat een maatje groter bestellen verstandig is. Dit bleek ook zo te zijn achteraf. Ze zitten als gegoten. Dat wordt shinen deze zomer!

12GO_Biking_Fietsschoenen

De bestelling

De fietsschoenen zijn besteld! Uit mijn telefoon hoor ik het vertrouwde geluid “pling” wanneer de bevestigingsmail in mijn inbox land. Qua afhandeling van mijn aankoop doet 12GO Biking wat je mag verwachten van een grote webshop. Je krijgt netjes je aankoopbevestiging en factuur per mail. En je pakket is te volgen via track & trace. Al snel stond de bezorger voor de deur, ondanks dat ik net voor de feestdagen besteld heb. De fietsschoenen kwamen aan in een mooie 12GO Biking branded doos, met voldoende bescherming van binnen om je product veilig  te vervoeren.

Is 12GO Biking een aanrader?

Zeker. De prijzen zijn concurrerend. En ben je in de markt voor een nieuwe fiets dan is de diversiteit in het aanbod oersterk. Je kan de fietsen zelfs in het echt gaan bewonderen in de megagrote 12GO Biking winkel in Moordrecht. Daarnaast krijg ik het idee dat er in het algemeen duidelijke keuzes zijn gemaakt in het assortiment. Echt alleen de merken worden verkocht waar 12GO Biking volledig achter staat. Je vindt dus ook vooral A-merken in de webshop. In sommige productcategorieën kan het aanbod daardoor wat smaller zijn, maar je bent altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct.

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *