TUNAP Sports fietsverzorging

Meer dan een jaar ontwikkelingswerk in laboratoria. Uitgebreide tests met het BORA-hansgrohe pro-cycling team, het Duitse nationale team baanrennen en brand partners Ghost, Rotwild en Focus hebben een indrukwekkend resultaat opgeleverd. Een nieuwe productlijn met fietsverzorgingsproducten en de ultieme kettingolie met bewezen prestatieverbetering. TUNAP Sports Ultimate kettingolie. Gründlich getest door het Duitse Bike-Magazin onder 20 concurrerende producten en als winnaar uit de bus gekomen. Ook TOUR-Magazin en EMBT-Magazine hebben dit product tot testwinnaar uitgeroepen.

De TUNAP Sports productlijn is een perfecte keuze voor de kritische prof-mechanieker. Maar hoe is het om als doorsnee wielerrecreant met deze producten te werken?

Winter, het poetsseizoen. Waar je s ’zomers nog wegkomt met een paar ritten op je fiets zonder extra onderhoud of een grote schoonmaakbeurt ben je nu de sigaar. Het perfecte seizoen dus om deze fietsverzorgingsproducten te testen. Grimpeur heeft twee maanden lang de TUNAP Sports  Bike-lijn getest op de mountainbike. De wetenschappelijk bewezen voordelen hiervan zijn indrukwekkend. Maar wat we echt willen weten? Hoe zit het met de niet zo wetenschappelijke voordelen? Hoe zijn de producten in het dagelijks gebruik? Grimpeur test TUNAP Sports, niet in een labjas, maar een fietstenue!

Fiets poetsen winter

Winter, het seizoen waar je fiets om extra verzorging vraagt. Foto: ©Grimpeur

Ketting borstel Tunap     Borstel Tunap

TUNAP Sports Ultimate kettingolie. De eerste indruk

Het merk TUNAP Sports positioneert zich qua prijsklasse in het hogere segment van fiets-verzorgingsproducten. De eerste indruk van de TUNAP Sports Ultimate verpakking is vrij neutraal. Het product ziet er verzorgd uit, maar het transparante flesje is zeker geen eyecatcher zoals andere concurrerende producten in dit segment. Waar concurrenten hun premium producten extra’s geven als kleurstoffen in de olie, een geur toevoeging of een chique design verpakking is TUNAP Sports rechttoe rechtaan. Maar er is wel degelijk een verschil met andere producten in dit segment. En die komt uit een hele functionele invalshoek.

Tijdens het fietsen

Een prestatieverbetering door het gebruik van een hoogwaardige kettingolie is zonder specialistische meetapparatuur niet in te schatten tijdens een fietsrit. De functionaliteit van de olie wel. Na een lange modderige MTB-rit is het niet vanzelfsprekend dat de smering van je ketting in orde blijft. Vaak genoeg heb ik bij het schoonmaken van de mountainbike gemerkt dat de kettingolie nagenoeg weggespoeld is. Met de TUNAP Sports Ultimate kettingolie was dit niet het geval. Je verliest natuurlijk wel wat smering. Maar de hechting blijkt erg goed. Ook bij langere ritten in natte omstandigheden. Betere smering betekent minder weerstand en minder slijtage. Jij blij, fiets blij.

Tunap ultimate smeermiddel

De doorzichtige pipet maakt doseren makkelijker en gaat productverspilling tegen. Foto: ©Grimpeur

In gebruik

De verpakking van de kettingolie heeft een stevige pipet om goed te kunnen doseren. Het transparante flesje is esthetisch misschien niet de mooiste in vergelijking met concurrerende producten, het biedt wel hele simpele voordelen. Bij het aanbrengen van de olie zie je precies hoe de olie de pipet vult. Dit maakt doseren een stuk makkelijker. Een simpel voordeel, maar ik knoeide merkbaar minder. Bij het aanbrengen van de kettingolie valt ook iets anders op. De viscositeit van de kettingolie is hoger dan ik van vergelijkbare producten gewend ben. Wat ook helpt bij het aanbrengen en tegengaan van productverspilling.

De Bike care producten

Naast de kettingolie hebben we ook de intensieve fietsreiniger en Aandrijvingsreiniger (Drive Cleaner) uit de TUNAP Sport productlijn uitgeprobeerd. 

De intensieve fietsreiniger

De fietsreiniger werkte uitstekend. De meegeleverde sproeikop is fijn in gebruik en het maakt je fiets brandschoon en vetvrij. Een klein puntje van kritiek zit hem in de grote fles van de fietsreiniger. Deze is wat onhandig en zwaar, zeker als deze 1 liter fles nog helemaal vol is. Voor diegene die nog steeds met een sopje van afwasmiddel de fiets te lijf gaan moeten dit echt eens proberen. Een professionele fietsreiniger werkt echt goed tegen hardnekkig vet en smeer. Een wereld van verschil!

Fietsreiniger Tunap

Een goede fietsreiniger maakt een wereld van verschil bij het verwijderen van smeer en vet. Foto: ©Grimpeur

Aandrijvingsreiniger (Drive Cleaner)

Ook hier blinkt TUNAP Sports weer uit met een hele praktische productverpakking. Het reinigen van de ketting, derailleur en kettingbladen is vaak een lastig klusje. De TUNAP Sports aandrijvingsreiniger maakt dit makkelijker door het handige spuit borsteltje op de spuitmond. Je komt overal goed bij en de borstel zorgt voor minimaal verlies van het product. Breng het aan op je aandrijflijn en je ziet de viezigheid bijna wegsmelten. Het leverde een mooi schone ketting en aandrijflijn op.

Kettingreiniger van Tunap

Door de handige borstel kom je goed bij de moeilijkste plekken. Foto: ©Grimpeur

Conclusie

De TUNAP Sports productlijn valt in het hogere segment van fietsverzorgingsproducten. Dit zijn producten waarbij het toch vaak moeilijk is in te schatten of het die extra euro’s ook echt waard is. De technologische ontwikkelingen in de TUNAP Sports lijn zijn indrukwekkend. Voor de echte puristen is dit op zichzelf al een aantrekkelijk aanbod. En met een bewezen prestatie verbetering tussen je oren haal je wellicht ook weer een extra stukje prestatie uit jezelf.

Voor de doorsnee gebruiker zullen deze prestatieverbeteringen minder belangrijk zijn. Daar komt het aan op de kwaliteit van het product en het gebruiksgemak dat je ervan ondervindt. De kwaliteit is 100% daar. Bescherming tegen slijtage, ook in zware omstandigheden, bescherming tegen corrosie en goede kruipende eigenschappen. Én, niet onbelangrijk voor wielrenners, het verminderen van kettinggeluid. Daarnaast wordt er bewust omgegaan met duurzaamheid in de fabricage van deze productlijn. Wat Grimpeur nog het meest heeft verrast zijn de kleine extra “slimmigheidjes” die het gebruiksgemak bevorderen.

Is de bodem van je huidige fietsreiniger of kettingolie in zicht. Dan is de TUNAP Sports lijn een geduchte kandidaat om een plekje in jouw garage of berging te veroveren.

Kijk voor meer info op de website van TUNAP Sports.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van TUNAP Sports? Met onderstaande  kortingscode van Grimpeur krijg je nu 15% korting in de TUNAP Sports webshop

GRIMPEUR_TSU21

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *