Smartwatch voor wielrenners

Een smartwatch. Om de tijd bij te houden tijdens een rit door Zuid-Limburg heb je dat niet nodig. Maar ze zijn wel verdomd handig om inzicht te krijgen in je prestaties. Een smartwatch kan van alles bijhouden. Hartslag, snelheid, hoogtemeters, sommige kunnen zelfs navigeren. Al is dat wel een stuk makkelijker op een toestel dat op je stuur bevestigd zit. Dan denken je fietsmaten tenminste ook niet dat je op tijd thuis moet zijn omdat je constant op je smartwatch zit te kijken.

Top 5 smartwatches voor wielrenners
Garmin Fenix 6599,-
Garmin Vivoactive 4s269,-
Galaxy Watch Active 2289,-
Fitbit Ionic 2219,-
Apple Watch Series 5479,-

Neem jij je fietsactiviteiten serieus en wil je graag inzicht krijgen in je lichamelijke inspanning tijdens het fietsen. Dan is een smartwatch echt wat voor jou. Deze digitale trainingspartner is niet alleen handig voor op de fiets. Maar je kan hem ook gebruiken tijdens je dagelijkse bezigheden. Zo krijg je een perfect inzicht in jouw presteren en conditie. Met zo’n digitaal sporthorloge haal je meer uit je training. En zeg zelf er zitten zoveel toeters en bellen op. Ze zijn nog leuk ook.

Vind je zo’n smartwatch er iets te ‘sporty’ uitzien dan heb je bij de meeste modellen tegenwoordig ook de mogelijkheid om van bandje te wisselen. Tijdens het wielrennen gebruik je dan een kunsstof band die tegen een zweetdruppeltje kan. Voor alledaags gebruik draag je bijvoorbeeld een nette leren horlogeband.

Benieuwd welke smartwatch het best bij jou past. Grimpeur.nl heeft de beste exemplaren voor wielrenners op een rijtje gezet. Dat maakt het kiezen een stuk makkelijker. Er is een smartwatch voor ieder budget. Wie weet stap jij binnenkort ook op je racefiets met een handige metgezel om je pols.

Smartwatch voor wielrenners Garmin Fenix 5

Garmin Fenix 5 smartwatch

Deze digitale fietskameraad heeft alles in huis om jou rit door de Zuid-Limburgse heuvels haarfijn in kaart te brengen. De Fenix 5 smartwatch is het absolute vlaggenschip van Garmin. De goede en snelle satellietverbinding zodat je snel en moeiteloos kan kan beginnen met je sportactiviteit. De barometrische hoogtemeter geeft exact aan hoeveel klimmeters jij hebt overwonnen tijdens je trainingsrit.

Met deze smartwatch kunnen zelfs je wielrenvrienden je live volgen via Strava. Je hebt direct inzicht in je fietsactiviteit en statistieken. Maar sta hier niet te lang bij stel. Op de weg letten is belangrijker!

Tijdens het wielrennen heb gebruik je de smartwatch met een kunststof band. Wil je dit horloge ook dragen als alledaags horloge dan kan je ook gemakkelijk van horloge band wisselen.

Plus- en minpunten
+ Snel en makkelijk van horlogeband wisselen dankzij het QuickFit systeem
+ Geïntegreerde hartslagmeter
+ Eenvoudig te verbinden met externe sensoren via Bluetooth of bijhorende smartphone app
– Het is niet mogelijk om te bellen met het horloge.

> Klik voor meer informatie

Smartwatch voor wielrenners Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3 smartwatch

Het kleine broertje van de Garmin Fenix 5. Maar of je echt het verschil merkt? Ik betwijfel het. De Vivoactive 3 is een perfecte metgezel tijdens het wielrennen. Deze smartwatch doet eigenlijk alles wat je ervan verwacht. De Vivoactive 3 houdt trappen, stappen en je slaapritme voor je bij zonder dat je het doorhebt. Alleen als je er ook op wil navigeren dan heb je pech.

Verder is deze smartwatch via ANT+ ook aan te sluiten op andere sensoren. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het wielrennen je cadans laten weergeven of aansluiten op je fietscomputer. Dit is echt een goed allround sporthorloge van Garmin.

Plus- en minpunten

+ Meet nauwkeurig afstand en tempo met ingebouwde GPS
+ Deze smartwatch meet je gelopen traptreden, stappen en monitort je slaap.
+ Ook goed te gebruiken voor andere sporten als wielrennen
– Het sporthorloge beschikt niet over spraakbesturing.

> Klik voor meer informatie

Smartwatch voor wielrenners Samsung Gear 2 Pro

Samsung Gear Fit 2 Pro smartwatch

Wil je je wielren activiteiten bijhouden tegen een bescheidener budget dan is de Samsung Gear Fit 2 Pro een prima optie. Naast wielrennen kun je deze smartwatch ook gebruiken tijdens het hardlopen of zwemmen. Deze Samsung is volledig waterdicht.

Deze smartwatch is te koppelen met Strava en andere bekende sport apps.

Plus- en minpunten

+ Inzicht in je conditie en trainingsintensiteit dankzij de ingebouwde hartslagmeter
+ Meet ook je zwemprestaties. Als je daarvan houdt natuurlijk. Je kan er dus ook mee door de regen fietsen 😉
+ 

Houd afstand en snelheid nauwkeurig bij dankzij de ingebouwde GPS sensor
– Beschikt niet over een stand-alone functie, waardoor je altijd je smartphone nodig hebt om te bellen.
– Batterij gaat snel leeg bij intensief gebruik.

> Klik voor meer informatie

Smartwatch voor wielrenners Fitbit Ionic

Fitbit Ionic smartwatch

Deze Fitbit Ionic bied heel veel waarde voor je geld. Je moet van het hoekige design houden, maar je hebt wel een echte alleskunner om je pols. Je koppelt deze smartwatch aan je telefoon om er oproepen, berichten en notificaties op te ontvangen.

Tijdens het wielrennen kan je natuurlijk gebruik maken van de hartslagmeter, maar deze slimme jongen geeft je ook nog eens aan in welke hartslagzone je zit. Dat is zeker handig als je je trainingsintensiteit wil bijhouden. Daarnaast beschikt deze fitbit ook over navigatie. Dat is toch handig als je verdwaald bent tijdens een rondje wielrennen door Zuid-Limburg.

De Fitbit Ionic is volledig waterdicht tot 50 meter. Nu heb je daar niet veel aan op de fiets. Maar het geeft maar aan dat deze smartwatch tegen een spatje kan.

Plus- en minpunten
+ Meet je hartslag via je pols met de geïntegreerde hartslagmeter
+ Toont je locatie en route dankzij GPS sensor
+ Je kan inkomende oproepen opnemen en eindigen via je smartwatch. Handig als je met ee hoofdtelefoon op je fietstrainer zit.
– Met de smartwatch kan je niet zelfstandig bellen.
– Het is niet mogelijk om berichten te beantwoorden via de smartwatch.

> Klik voor meer informatie

Smartwatch voor wielrenners Apple watch Series 4

Apple Watch Series 4

Wil je een smartwatch als echte all-rounder gebruiken, Dan kom je al snel uit bij de Apple watch. Dit is geen sporthorloge dat zich puur en alleen focust op fietsen of wielrennen. Maar je kan er natuurlijk wel je favoriete apps op draaien. Zet Strava erop en je bent good to go. Naast alle inzichten die de Strava app je biedt geeft de Apple watch ook inzicht in het aantal calorieën die je dagelijks verbrand, hoe lang je sport en hoe het gesteld is met je hartslag. Dit slimme horloge meet automatisch ieder uur je hartslag.

Je past de Apple watch makkelijk aan aan jou activiteit. Er zijn diverse sportbanden beschikbaar die je kan gebruiken tijdens het wielrennen. Voor casual gebruik zijn er ook veel opties. Kortom zoek je een echte allrounder die niet puur en alleen gefocust is op jouw sportactiviteiten als wielrenner dan is de Apple watch een goede keuze. Je moet wel even wat dieper in de buidel tasten.

Plus- en minpunten
+ Apple Watch alarmeert vooraf ingestelde contacten wanneer hij een val registreert.
+ 

Je ontvangt bij hoge of lage hartslag een melding dankzij de verbeterde hartslagsensor.
+ 

Dankzij de gps sensor toont de smartwatch je snelheid, afgelegde afstand en route.
– 

De nieuwe ECG functie om met Apple Watch een hartfilmpje te maken werkt helaas nog niet in Nederland.

Klik voor meer informatie

Top 5 slimme horloges voor wielrenners
Garmin Fenix 6599,-
Garmin Vivoactive 4s269,-
Galaxy Watch Active 2289,-
Fitbit Ionic 2219,-
Apple Watch Series 5479,-

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

Beproef je talent op Watersley

Beproef je talent op Watersley

Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *