Sjaak afhaak-dag? 5 tips om je goede voornemens door te zetten

Hoe zit het met je goede voornemens? Still going strong? Of begint de sleet erin te komen? Vandaag is het nationale Sjaak Afhaak-dag, althans volgens Strava. Een paar vlugge zoekacties in Nederlands favoriete zoekmachine brengen nog een aantal andere datums naar boven. Het goede nieuws. Ga je nog steeds gedisciplineerd tekeer om je goede voornemens-regime te handhaven, dan ben je volgens de zoekresultaten een echte volhouder. De meesten geven er op 12 januari al de brui aan.

Voor diegene die een extra zetje in de rug kan gebruiken heeft grimpeur.nl 5 tips opgelijnd. Tijd  om je goede voornemens een nieuwe impuls te geven. Zodat jij je trainingsdoelen gaat behalen.

Onderhoud racefiets

Tip 1. Geef je fiets een grote beurt.

 Zeg eens eerlijk, wanneer heeft jouw tweewielige kilometervreter voor het laats een goede onderhoudsbeurt gehad? Lang geleden? Dan begin maar eens met een afspraak te maken bij je lokale fietsspecialist. En geef je trouwe racefiets maar een dagje “Fiets-spa” cadeau.

Vers gesmeerde lagers, een perfect afgestelde derailleur en een nieuwe ketting maken je racefiets weer snaarstrak. Je volgende trainingen worden genieten!

Upgrade racefiets

Tip 2. Geef je fiets een upgrade.

Begint de liefde tussen jou en je fiets wat te bekoelen, dan wordt het tijd voor een nieuwe impuls. Geef je fiets een goede upgrade zodat deze weer helemaal past bij jou doelen. Het hoeft niet duur te zijn. Vers nieuw stuurlint en een paar nieuwe bidonhouders geven al een mooie opfrisser. Hoe zit het met je bandjes, een paar frisse hoepels met lage rolweerstand kunnen je ook sneller vooruit helpen. En wat dacht je van tubeless gaan rijden. Opties genoeg toch!

Nieuwe outfit racefiets

Tip 3. Lekker shinen met een nieuwe outfit

Wielrenners zijn een apart volkje, zeker de hardnekkige liefhebbers van de sport. Hun casual garderobe laat meestal te wensen over. Maar met de fietskleding zit het wel snor. Als je er maar goed uitziet op de fiets hé. Herkenbaar? Nou vooruit dan, bestel je een nieuwe outfit. Dan zit je na je opgelegde trainingsregime echt te shinen op je fiets. Alsof iemand het gaat zien als je langsflitst met die goede voornemens van je 😉

Cadeaukaart HAGO Limburgs Mooiste

Tip 4. De stok achter de deur

Als je dit nog niet gedaan hebt dan wordt het eens tijd. Heb je al een fietsdoel voor ogen. De Ventoux beklimmen, een fietsvakantie of een stevige toertocht door Zuid Limburg? Schrijf je in zodat je niet meer terug kan!

En een bonus tip, je kan nu ook een fietsdoel cadeau geven. Geef jezelf of fietsende vriend, vriendin of wederhelft een verassing en geef een inschrijving van HAGO Limburgs Mooiste  cadeau. Er zijn afstanden genoeg om uit te kiezen, dus kies er maar een pittige uit! Dat traint toch een stuk lekkerder met zo’n mooie uitdagende stip op de horizon.

Met de cadeaukaart kun je je tot 31 mei 2020 inschrijven voor één van de Hago Limburgs Mooiste Zuid toertochten. En hoe eerder je de cadeaukaart besteld, hoe hoger de Early Bird korting is!

Je kunt de Hago Limburgs Mooiste cadeaukaart hier bestellen

Gooi Het roer om

Tip 5. Gooi het roer om

Je trainingsdoelen voor de racefiets kun je ook op andere manieren behalen. Als eens gedacht om je racefiets te laten staan en op de mountainbike of crossfietst te stappen? Zeker in de wintermaanden is dit niet alleen een goede training, maar het is nog leuk ook. Je moet alleen een beetje tegen modder kunnen.

Een bijkomend voordeel is dat je een stuk minder last van koud en guur weer hebt als je over slingerende single trails door het bos fietst. Goed voor je explosiviteit, en de balans op de fiets wordt er ook nog eens beter op!

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *