Route: Eijsden – Vaals – Eijsden

Tijd voor wat serieuzer werk! Deze route klinkt bijna als een heuse voorjaarsklassieker. Over ongeveer 100km slingert je tijdens deze rit van het Westen naar het Oosten van Zuid-Limburg en weer terug. Zorg dat je kuiten lekker mals zijn aan het begin van deze rit, want je hebt ze nodig. Er staat een stevig menu op het programma met een kleine 1500 hoogtemeters. Eenmaal terug in Eijsden zullen je benen aanvoelen als betonblokken. Maar dat moet ook! Dan smaakt die slok heerlijk schuimende overwinningsdrank op z’n best.

Zoals ik al zei, het vertrek zal geschieden vanuit Eijsden. De pittoreske oude markt welteverstaan. Dit is ook de startplek van de Volta Limburg Classic overigens. Vanuit hier vertrekt de koers al zwabberend richting het Oosten. We gaan de grens over en nemen ook nog een paar mooie Belgische klimmen voor de wielen. Een beetje cultuur proeven mag ook onderweg 😉

Tijdens deze route kom je achtereenvolgende de volgende beklimmingen tegen:

Moerslag, Rondelenstraat, Stallestraat, Bergenhuizen, Schey, De Plank, Loorberg+Flabberweg, Bovenste Bos, Côte des Trois Frontières, Lange Bosweg, Schweiberg, Groenendalsberg, Eckelraderweg.

De beklimmingen van Bergenhuizen, de Flabberweg, Lange Bosweg en Groenendalsberg vallen in de categorie stevige kuitenbijter. En zullen je zeker wat zweetdruppeltjes op je voorhoofd bezorgen. De overige klimmen zijn prima ter verteren vanuit het zadel. Lekker genieten van wat haarspeldbochten en mooie vergezichten.

Succes! En geniet!

Route:  Eijsden – Vaals – Eijsden

Afstand                      100 km
Hoogtemeters            +- 1500
Moeilijkheidsgraad    Moeilijk

Download file: Grimpeur_Eijsden-Vaals-Eijsden_100km_1500hm.gpx

Wil je deze route vanaf een Mac downloaden? Klik dan met de rechtermuisknop op de download link en selecteer ‘download linked file as’ of ‘bestand opslaan als’. Het GPX-bestand wordt dan gedownload maar krijgt automatisch een XML-extensie. Haal deze eraf om de GPX-route te gebruiken.

Voorbeeld: routenaam.gpx.xml wordt routenaam.gpx

 

 

 

 

 

 

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *