De grote Lus van Linne
Vanaf de Lus van Linne naar de “Groene stad aan de Maas”. Een mooie route door Midden en Noord-Limburg, dat was de uitdaging van Limburg Cycling. Met die criteria op zak is Grimpeur een parcours gaan uitzetten. En hoewel de hoogteverschillen in dit gebied beperkt zijn, kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Hoogtemeters

Vanaf het vertrek in Linne gaat de koers richting de beklimming van de Meinweg om meteen maar wat hoogtemeters te verslinden. Hoewel deze klim de nodige hoogtemeters telt wordt het nooit echt zwaar. Het buitenblad blijft je vriend. Bijna 5 kilometer lang glooit de weg omhoog door het ooit zo bedrijvige mijngebied. Op 80m boven NAP is de top bereikt. Hier komt het Grenzeloze karakter van het parcours om de bocht. We steken de grens over naar Duitsland.

Brachter Wald

Inmiddels zijn de miniatuurwindmolens uit de verte veranderd in kolossen. In de schaduw van hun wieken fiets je langs uitgestrekte naaldbossen op weg naar een stuk beschermd natuurgebied dat zich uitermate leent voor een fotomomentje. Schrik niet van het grote hek bij de ingang van het Brachter Wald. Om al het loslopend wild binnen te houden moet je eerst door een fietssluis om het gebied te kunnen betreden. Naast wild, naaldbos en heidegebied zijn het vooral de restanten van het verlaten Munitiedepot die indruk maken. Van 1948 tot 1996 was dit depot in gebruik door het Britse Rijnleger. Het was één van de grootste munitiedepots van Europa.

Hou je van het zwaar verzet dan kun je hier naar hartenlust
de stenen uit de straat rijden.


Peel en Maas

Op weg naar Venlo blijven de wegen licht glooien totdat de Noord-Limburgse Maasstad is bereikt. Een korte doorsteek vormt de overgang naar de Gemeente Peel en Maas. Waar het bezoek aan de Maasoever kortstondig zal zijn. De route trekt een lange neus naar de waterkant en zet koers richting de Peel. Hier komen we in ‘rouleur territorium’. Hou je van het zware verzet dan kun je hier naar hartenlust de stenen uit de straat rijden. Het uitgestrekte landschap wordt doorkruist door lange autoluwe strepen asfalt. Staat de wind gunstig dan vlieg je over deze stroken. Maar ojee als je hier tegenwind treft.

In het slotstuk van de route komt de Maas weer in beeld. Hier is het geen gek idee om neer te strijken bij één van de horecagelegenheden langs het parcours. Want voor je het weet passeer je de sluis in Linne en kun je de stal alweer ruiken.

De grote Lus van Linne

StartlocatieLinne
Afstand110 km
Hoogtemeters300 hm
Moeilijkheid3/5

Download hieronder het .gpx navigatie bestand van deze route.


Download file: Grimpeur_De_Grote_Lus_van_Linne_110km_300hm.gpx
Vind je dit leuk?
Haak aan op onze social media.

grimpeur.nl op facebookgrimpeur.nl op instagram

Tekst & beeld: © Grimpeur. Dit is een samenwerking met Limburg Cycling.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *