Krekelberg | De beklimming van de Krekelberg

Een bezoek aan Schinnen kan je een aantal dingen opleveren. Een goudgele rakker uit de Alfa bierbrouwerij, een potje Canisius appelstroop, of een fijne beklimming waarop je je wielerkuiten eens even lekker op spanning kan zetten.

We hebben het over de helling van de Krekelberg. En er is niks stroperig aan deze klim kan ik je vertellen. De weg naar boven leg je af over het type asfalt waar iedere wielrenner van droomt. Zo glad als maar zijn kan! Met een goeie bries wind in de rug glijd je hier praktisch naar boven. Maar reken je niet meteen rijk. De beklimming komt niet helemaal zonder uitdaging. Met het steilste stuk dat net over het randje van de 8% kiept kun je hier zeker even je wattages laten gelden!

Om deze reden hebben de profs tijdens de Amstel Gold Race ook even mogen aanzetten tegen de flanken van de Krekelberg. De helling is meermaals opgenomen in het parcours van Nederlands enige wielerklassieker.

De beklimming

De krekelberg start vanaf de voordeur van de Alfa bierbrouwerij in het buurtschap Thull. De gelijknamige weg brengt je naar het hoogste punt. En zoals het met zoveel Zuid-Limburgse beklimmingen gaat is dit er ook een waar het venijn in de staart is te vinden. De Krekelberg is een goeie 800 meter lang, waarvan je er niet eens 800 de spanning op de benen hoeft te houden. Na de eerste pakweg 400 meter klimmen tegen 3 a 4% neemt de zwaartekracht het even van je over, waarna je je kan voorbereiden op het slotstuk. Wanneer je de bebouwing uitrijdt zie je het asfalt al door het landschap omhoog lopen. Heb je wind op de kop, dan kan het even pittig worden op het steilste gedeelte.

Alfa brouwerij aan de voet van de Krekelberg in Schinnen

De beklimming begint met de geur van gerst en hop afkomstig van de Alfa bierbrouwerij

Profiel van de Krekelberg

Locatie: Thull, Schinnen
Type klim: Glooiend
Gem. Stijging: 3 %
Max. Stijging:  8,5%
Lengte: 800m
Hm: 23 m

Grimpeur tip

Een hele mooie alternatieve klim van de Krekelberg is het naastgelegen Mulderwegske. Deze landweg die onlangs is omgetoverd tot fietspad biedt misschien wat minder uitdaging dan de Krekelberg, maar maakt dit ruimschoots goed door de mooie omgeving en vergezicht aan de top.

Steile gedeelte Krekelberg Schinnen

Op het steile stuk van 8% mag je even lekker uit het zadel komen.

Koekelberg beklimming in Schinnen

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *