De Mt. ventoux beklimmen voor “Klimmen tegen MS”

Als twee fietsfanaten elkaar tegenkomen gaat het natuurlijk maar over één ding. Fietsen! Zo ging dat dus ook afgelopen zomervakantie. Tijdens onze laatste stop van de vakantie streken we neer in een bed & breakfast in de Franse Bourgogne. Hier leerde ik Peter kennen. Onze gesprekken kwamen al snel uit op een beruchte beklimming in de Provence. De Mt. Ventoux. Waarna Peter een inspirerend verhaal uit de doeken deed. Peter doet in 2020 voor de 4e keer op rij mee aan Klimmen tegen MS. Een evenement dat mensen in beweging brengt om geld in te zamelen voor onderzoek tegen MS.

Dit evenement is niet zonder enige uitdaging. Peter en zijn Team Mental Support beklimmen de “reus van de Provence” om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS. Wat de uitdaging nog groter maakt is dat Peter dit doet met MS! Maar daardoor laat hij zich niet uit het veld slaan. Zolang als het gaat doet hij mee met Klimmen tegen en MS en bedwingt hij de flanken van de Mt. Ventoux met zijn Team Mental Support.

Kom in beweging en sterk de klimbenen van Peter en Team Mental Support met een donatie. Klik hier om naar de actiepagina te gaan

Hieronder lees je zijn oproep en verhaal over Klimmen tegen MS.

Klimmen tegen MS

Hallo allemaal,

Wij zijn op vakantie in Frankrijk Rik (redactie grimpeur.nl red.) tegengekomen en al gauw kwam het gesprek op fietsen. Rik als wielrenner en ik als fietser op mijn aangepaste driewielfiets. Ook ik heb vroeger op een racefiets gefietst echter sinds ik de diagnose MS (multiple sclerose) heb gekregen is dit sinds een jaar of 6 niet meer mogelijk. Ik heb de progressieve vorm van MS, een aandoening aan het centrale zenuwstelsel waarbij ontstekingen het omhulsel van de zenuwbanen aantast waardoor prikkels niet doorkomen en bewegen steeds moeilijker wordt. Zoals jullie op de bijgaande foto’s kunnen zien ben ik nog steeds actief met fietsen met als doel om, zolang als het gaat, ieder jaar deel te nemen aan “Klimmen tegen MS” en de Mont Ventoux te beklimmen. Dit jaar op 1 juni ga ik weer omhoog, voor de vierde keer op rij.

1,2 of 3 x Ventoux, Klimmen tegen MS

De beklimming van de Mt. Ventoux tijdens Klimmen tegen MS

Team Mental Support op de beklimming van de Mt. Ventoux tijdens Klimmen tegen MS

Stichting MoveS

Voor mij is het ieder jaar weer een punt op de horizon om naar toe te werken en een extra motivatie om in beweging te blijven en zodoende het afbraak proces van mijn zenuwstelsel te vertragen. Klimmen tegen MS wordt georganiseerd door de Stichting MoveS en dat doen zij geweldig! Zij hebben zich ten doel gesteld zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar MS met als ultieme doel MS de wereld uit te helpen. Jullie begrijpen dat ik me voor dit doel heel graag wil inzetten.

Vorig jaar op 10 juni, 2e pinksterdag, 2019 was ik ook van de partij. Ik was goed voorbereid en had ongeveer 3500 km gefietst in het jaar voorafgaand aan het evenement. Ook had ik het geluk fysiek goed in orde te zijn op de dag zelf waardoor ik een hele goede beklimming heb gehad.

“Het ging dusdanig goed dat ik zelfs de beruchte laatste binnenbocht kon nemen”
De start van de beklimming van de Mt. Ventoux tijdens Klimmen tegen MS

Team Mental Support staat aan de voet van de Mt. Ventoux in de startblokken voor “Klimmen tegen MS”

‘s Morgens om 10 uur zijn we met mijn team Mental Support (9 fietsers en 1 loper!) gestart vanuit Sault. Dit is de gemakkelijkste beklimming van de Mont Ventoux, maar wel de langste. Met de beklimming van 2018 had ik het heel erg moeilijk met de laatste 500 mtr en kwam totaal leeg boven aan de finish. Dit wilde ik niet nogmaals meemaken en heb heel bewust de laatste 6,5 km van Chalet Reynard naar de top anders ingedeeld, nl na 2 km een korte pauze van enkele minuten genomen en na weer 2 km weer kort een paar minuten gepauzeerd. Toen nogmaals een korte pauze na 1 km, om daarna het laatste stuk te fietsen. Het ging dusdanig goed dat ik zelfs de beruchte laatste binnenbocht kon nemen. Het is iedere keer weer een beleving met kippenvel om boven te komen. De saamhorigheid om dit samen met een team fanatieke vrienden te doen is hartverwarmend en werkt inspirerend om in beweging te blijven en te gaan voor actie in plaats van zitten in een rolstoel!

Op de pagina van mijn team kunnen jullie lezen waarom ik ieder jaar probeer mee te doen.

Bekijk de teampagina van Team Mental Support hier

Op de top van de Mt. Ventoux tijdens Klimmen tegen MS

De top van de Ventoux is bereikt! Team Mental Support op grote hoogte!

Doe ook mee!

Zijn jullie gemotiveerd geraakt en willen jullie zelf ook mee gaan doen aan dit mooie evenement aarzel dan niet en geef je op. Je bent ook welkom om aan te sluiten bij mijn team! Lukt het niet om mee te fietsen of lopen dan kunnen jullie wellicht op een andere manier in bewegingen komen door bijvoorbeeld onze actie financieel te ondersteunen. Dit kan via de button ” doneer” op mijn actiepagina.

Kom in beweging en sterk de klimbenen van Peter en Team Mental Support met een donatie. Klik hier om naar de actiepagina te gaan

Dit jaar is het voor de 10e keer dat KTMS wordt georganiseerd. Het doel van de organisatie is om 1000 deelnemers te krijgen die op welke wijze dan ook de Mont Ventoux gaan bedwingen. Het financiële doel is zeer ambitieus en op €1.000.000,–gesteld. Het zou werkelijk fantastisch zijn als deze beide doelen bereikt gaat worden.

Ik wil iedereen vragen eens op de site van de stichting MoveS te kijken en te lezen over de motivatie om MS de wereld uit te helpen.

Met vriendelijke groet en misschien tot ziens op de Mont Ventoux

Peter ten Haken, Nijmegen  (06-48642147)
Captain Team Mental Support , still working on a dream.

Klimmen tegen MS op de Mt. Ventoux

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *