Hoe klim je voorbereid op je racefiets

Het is een prachtige zomerdag, geen vuiltje aan de lucht en je bent bezig aan een heerlijke fietsroute door de glooiende heuvels van Limburg. Je hebt al een paar beklimmingen achter de wielen en besluit dat het wel mooi is geweest voor vandaag. De terugweg is nog 40km maar dat gaat op het gemakje.

Dat dacht je, ineens voel je je achterwiel zwabberen en hoor je het rubber van je buitenband over de weg flodderen. Je stapt af, grijpt in de achterzak van je fietstrui… SHIT! Geen reservebandje meegenomen. Daar sta je dan handige Harrie!

Dit scenario wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Zorg dus dat je voor iedere rit kort of lang voorbereid op de fiets klimt. Je hoeft niet als een complete bikepacker op stap. Maar er zijn een paar essentiële dingen waar je niet zonder kan.

Reserve binnenbandjes

Zorg dat je altijd een binnenbandje bij je hebt, ga je een langere route fietsen neem er dan twee mee.

Bandenlichters

Want je moet die kapotte binnenband er toch uitkrijgen. Heb je er geen? Bestel hier een setje bandenlichters.

Handfietspomp

Zonder lucht in je banden kom je niet ver. Neem dus een pompje mee. Je kan ook een compacter CO2 pompje meenemen. Hiervoor geld wel dat je voldoende patronen mee moet nemen. Laat je gebruikte patronen niet op het fietspad slingeren, gooi ze in de prullenbak of neem ze mee naar huis.

Bidon met water of energiedrank

Je gelooft het nooit, maar er zijn mensen die hun bidon vergeten voor een rit van 140km. Die ga je zeker missen. Zorg dat je voldoende te drinken bij je hebt.

Neem wat te eten mee

Je rijdt je fietsmaten er nooit af als je niet zorgt dat je voldoende brandstof in de tank hebt. Zorg dus dat je je energiereserves tijdig aanvult. Neem een gelletje, kruidkoek of mueslireep mee tijdens je rit.

ID kaart en geld

Een klein portemonneetje met wat zakgeld en je ID kaart. Laten we hopen dat je je ID niet nodig zal hebben. Maar wat geld kan altijd van pas komen. Bijvoorbeeld als je honger hebt. Of uhh… een gezellig wielercafé tegenkomt met een vat Tripel Karmeliet aan de tap.

Telefoon

En last but not least, je telefoon. Voor als je toch iets bent vergeten. Slimmerik.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *