Verleg je grenzen met fietsroutes van Limburg Cycling en Grimpeur

Een dagje fietsen, of weekendje weg naar Zuid-Limburg. Het zijn populaire uitstapjes. Het Heuvelland heeft een magnetische werking. Niet alleen op fietsers, ook wandelaars, motorrijders en automobilisten vinden graag ontspanning in het Limburgse landschap. Voor fietsers zijn het vooral de hoogteverschillen en befaamde hellingen die lonken. De Cauberg, Loorberg of Eyserbosweg zijn graag geziene gasten op de route. Maar natuurlijk is er ook een keerzijde aan deze populariteit, de drukte in Zuid-Limburg is ongekend hoog.

Met de campagne Grenzeloos biedt Limburg Cycling en fietsplatform Grimpeur gratis fietsroutes aan die verder gaan dan de bekende routes. Als kenners van de regio voeren we campagne voor fietsroutes waarin een hoofdrol is weggelegd voor de minder bekende paden en beklimmingen. Fietsroutes die zich niet limiteren tot de Limburgse grenzen, maar verder gaan. Bijvoorbeeld over de fijne rustige wegen van de Belgische Hoge Kempen. De Belgische Voerstreek en het Land van Herve waar het begrip “kuitenbijter” een nieuwe dimensie krijgt. Of wat dacht je van een stukje off-road fiets-fun door Nationaal Park de Meinweg. Vanuit Limburg is er nog zoveel meer te ontdekken.

De campagne Grenzeloos biedt een fietsroute voor elk niveau. Van 50 tot 100 kilometer, van licht glooiend tot heuvelachtig. En er is niet alleen gedacht aan de best getrainde fietsers. Ook zijn er routes die toegankelijk zijn met de E-bike. De vertrekpunten van de routes zijn veelal op of in de buurt van populaire bestemmingen in Zuid-Limburg, zoals Valkenburg, Epen of Vaals.

Limburg Cycling en Grimpeur nodigen je van harte uit om je grenzen te verleggen met deze zorgvuldig samengestelde fietsroutes. We wensen je veel fietsplezier!

Meer over Limburg Cycling

Tekst & beeld: © Grimpeur

Ook interessant

Boeken over wielrennen 2022

Boeken over wielrennen 2022

De Tour de France is gereden, de zomervakantie in aantocht. Tijd om de bleke mouwtjes op je arm te laten bijkleuren en...

Fietsen door een schilderij

Fietsen door een schilderij

Het begint allemaal vanaf het servicepunt bovenop de Gulperberg. Jawel, bovenop! Ben je met de mountainbike begonnen...

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grenzeloze samenwerking tussen Grimpeur en Limburg Cycling - […] grimpeur.nl/grenzeloos-fietsroutes […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *