Fietslift om je fiets op te bergen

Als je bergruimte beperkt is dan is een fietslift ideaal! Dat is het eerste verkoopargument dat je hoort over een fietslift. Maar los van dat je je fiets een stuk efficiënter kan opbergen heeft dit product nog veel meer voordelen. Een fietslift is een ontzettend praktisch ding om in je garage, schuur of berging te hebben. We gaan je vertellen waarom. Want wij bij Grimpeur zijn fan van fietsliften.

Een fietslift, wat is dat?

Waarschijnlijk heb je ze al eens gezien. Je hebt er alleen niet bij stilgestaan dat zo’n ding een fietslift heet. Een fietslift is in principe een katrol systeem waaraan je je fiets bevestigt. Afhankelijk van het model lift dat je gebruikt kun je dan handmatig of elektrisch je fiets omhoog hijsen. Zodat je bijvoorbeeld goed bij de aandrijflijn komt om deze af te stellen of hijs je de fiets helemaal omhoog, dan is die fijn opgeborgen en kun je je auto bijvoorbeeld eronder zetten.

Dit zijn de beste fietsliften

Handbediende fietslift
Relaxdays fietslift plafond

Beste handbediende fietslift. Multifunctionele fietslift, geschikt voor racefietsen, mountainbikes, e-bikes en kinderfietsen.

Fietsopbergrek wandbevestiging
Wheelylift – Fiets ophangsysteem

Beste Fietslift met muurbevestiging

Elektrische fietslift
Takel & Co Electrische Fietslift

Professionele fietslift voor reparatie en onderhoud van je fiets. De fietslift heeft een ingebouwde noodstop. Het maximale trekgewicht is 125 kg.

Een fietslift voor aan het plafond, of aan de muur?

Afhankelijk van de indeling van je bergruimte kun je ervoor kiezen om een fietslift aan te schaffen die je aan het plafond bevestigd, of een variant voor tegen de muur. Onze tip. Ben je een sportieve fietser en doe je zelf ook wat basis onderhoud aan je mountainbike, racefiets of gravelbike? Ga dan altijd voor een fietslift die je aan het plafond bevestigt. Dit maakt onderhoud en schoonmaak van je fiets een stuk gemakkelijker.

Een fietslift bespaart ruimte

Laten we de meest voordehand liggende functie van de fietslift eerst behandelen. Heb je niet veel ruimte om je fietst te stallen. Of staat ‘ie gewoon gruwelijk in de weg dan kan een fietslift uitkomst bieden. Het is sowieso fijn om je fiets wat hoger te hebben hangen, maar je profiteert pas echt van een fietslift als je een hoge bergruimte hebt. Het is ontzettend fijn als je fiets tegen het plafond hangt en je er zelf onderdoor kunt lopen.

Vooral bij mountainbikes merken we dat het ontzettend praktisch is om ze met een fietslift op te bergen. De moderne brede sturen nemen veel plek in beslag en kunnen het navigeren door je bergruimte onhandig maken.

Dit is de beste fietslift

Beschadig je fiets niet

Fietsen zijn kostbaar, sommigen zelfs van onschatbare waarde. En het opbergen van fietsen is toch altijd ietwat van een kunst. Je kent het vast wel. Je zet die mooie racefiets of mountainbike weg in de schuur. En uiteraard zit er geen standaard aan de fiets gemonteerd. Dus je bent altijd genoodzaakt om de fiets tegen de muur te zetten, of tegen een andere fiets, of… je snapt het wel. En dat gaat een keer fout. Daar weten we hier bij Grimpeur ook alles van.

Gebruik je een fietslift dan voorkom je dat je fiets onnodig beschadigd raakt. Het is ontzettend zonde om je fiets door onhandigheid en beperkte ruimte te bekrassen of zelfs erger beschadigen. Daarnaast is het gewoon ontzettend fijn om een vaste opbergplek te hebben voor je fiets. Een fietslift biedt je fiets ook een vaste plek om gestald te worden.

Gebruik je fietslift als montage standaard

Voor de mekaniekers onder ons zit er een echte win-win aan een fietslift. Je kan de lift namelijk ook gebruiken als montagestandaard. Hoef je die al niet meer aan te schaffen!

Een fietslift is dus ideaal voor onderhoud aan je aandrijflijn. En wil je de fiets een keer goed schoonmaken. Hang hem in de fietslift, haal de wielen eruit en je kan echt overal goed bij. Dat maakt een rotklusje een stuk prettiger!

Dit zijn de beste handbediende fietsliften

Handbediende fietslift
Relaxdays fietslift plafond

Beste handbediende fietslift. Multifunctionele fietslift, geschikt voor racefietsen, mountainbikes, e-bikes en kinderfietsen.

Handbediende fietslift
Century Goods Fietslift

Eenvoudig te monteren fietslift met een draagkracht van 60kg.

Waar let je op bij de aanschaf van een fietslift?

Afhankelijk van het type fiets dat je wil opbergen is het goed om even stil te staan bij het type fietslift dat je gaat aanschaffen. Een moderne racefiets of mountainbike weegt gemiddeld zo’n 7 tot 15 kg. Dan heb je aan een simpele fietslift met weinig draagvermogen genoeg. Een fietslift begint doorgaans vanaf een hefgewicht van ongeveer 20 kilogram.

Het wordt een ander verhaal als je een stadsfiets of e-bike wil gaan opbergen. Sowieso check je dan eerst wat het gewicht is van je fiets zodat je daar een fietslift met voldoende draagkracht voor aanschaft.

Verder kan het hijsen van zwaardere fietsen een heel karwei zijn. Het is fysiek zwaarder en het zorgt voor meer krachten op je fietslift. Hierdoor is de lift gevoeliger voor slijtage. We raden aan om voor zwaardere fietsen op zoek te gaan naar een elektrische fietslift.

Gewicht

Fietsliften starten bij een hefgewicht van ongeveer 20kg. Deze zijn geschikt om racefietsen en mountainbikes mee op te hijsen. Moderne stadsfietsen met een aluminium frame vallen ook prima binnen deze gewichtsklasse.

Voor zwaardere fietsen zoals e-bikes is een middenklasse fietslift de beste optie. Deze hebben doorgaans een hefgewicht tussen de 20kg en 60kg.

Heb je echt een lift nodig voor zwaarder werk dan zijn er ook elektrische fietsliften te koop die een gewicht tot wel 100kg kunnen dragen. Deze zware fietsliften zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken voor een bakfiets of bijvoorbeeld een zware dakkoffer of kajak.

De beste elektrische fietsliften

Elektrische fietslift
Takel & Co Electrische Fietslift

Professionele fietslift voor reparatie en onderhoud van je fiets. De fietslift heeft een ingebouwde noodstop. Het maximale trekgewicht is 125 kg.

Elektrische_Fietslift_100kg
230 Volt Elektrische Fietslift 100 Kg

Met een gewicht van slechts 11 kg heft deze kleine en lichte elektrische fietslift 100 kg tot een hoogte van 3m.

Zware lift_250kg
FE2301A elektrische fietslift 250Kg

Multifunctionele lift voor zware objecten zoals bakfietsen, scooters etc.

Elektrische of handmatige fietslift

Voor de meeste gebruikssituaties is het een kwestie van gemak of je voor een elektrische of handbediende fietslift kiest. Bij Grimpeur hebben we vooral te maken met racefietsen en mountainbikes. Deze zijn doorgaans van licht gewicht en vormen fysiek weinig belasting om handmatig omhoog te hijsen met een fietslift.

Wil je de fietslift aanschaffen voor je e-bike dan doe je er goed aan om een elektrische fietslift te overwegen. Dat biedt toch wat meer gebruiksgemak. Deze fietsliften zijn vaak kwalitatief wat zwaarder gebouwd zodat ze hogere belastingen aankunnen.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *