Beproef je talent op Watersley
Watersley is gelokaliseerd op de allereerste helling in Zuid-Limburg. De Kollenberg in Sittard. Ga je Noordelijker dan strijkt het landschap zich uit als een glad laken. De naam Watersley is gelinkt aan het oude klooster dat zich op deze helling bevindt. Het klooster heeft door de jaren heen heel wat bestemmingen gehad. Maar het is niet voor niets dat Vebego Limburgs Mooiste er tegenwoordig voor kiest om een servicepunt op deze locatie te plaatsen. Want nadat de nonnen zijn vertrokken, en de zorginstelling die zich in het voormalig klooster heeft gevestigd is uitgevlogen, heeft Watersley zich ontpopt als dé locatie om je (fiets)talent te ontwikkelen.

Tegenwoordig is Watersley een locatie die o.a. helpt om jonge ambitieuze atleten tot ontplooiing te brengen en een start te maken aan hun carrière als topsporter. Doe je mee aan de blauwe routes van Vebego Limburgs Mooiste dan mag je je eigen ambities tentoon gaan stellen op Watersley. Want om het servicepunt aan de top te bereiken moet er even in de energiereserves worden gesneden.

Vinnig

Tijdens de toertocht klim je via de westzijde omhoog richting het Watersley sportcomplex. Dit doe je via een uiterst vinnig kuitenbijtertje. Na de flauwe bocht naar links wordt het ruwe wegdek meteen flink steil. Zit het zuur al in de benen dan doen deze luttele 300 meter pijn. Zit je nog vol spirit dan is deze klim een droom voor de echte punchers. Vanwege de korte afstand van deze beklimming is het mogelijk om van onder tot boven op de pedalen te staan. Dus smijt die watts er maar tegenaan. Eenmaal boven mag je meteen met de benen omhoog.

Beproef je talent

Wanneer de Middenweg is overgestoken fiets je langs de Zuidelijke flanken van de Kollenberg. De beproeving in het verschiet ligt nog uit het zicht verscholen. Gebruik de komende meters om te rekken, je rug te rechten en de kuiten los te schudden. Laad jezelf op om al dat talent eruit te laten. Beeld je in dat op nog geen 200 meter verderop een finishboog staat, langs de kant staan massa’s mensen. En jij ligt op kop!

Beeld je in dat op nog geen 200 meter verderop een finishboog staat, langs de kant staan massa’s mensen. En jij ligt op kop!


Go go go!

Je bereikt de afslag naar links. De slagboom staat al open. Watersley nodigt je uit. Ben je er klaar voor? De klim begint nu! Het brede asfalt maakt een flauwe bocht naar links en brengt je meteen het bos in. Het dichte bladerdek sluit zich boven je hoofd. Het wordt donker. Concentreer op je ademhaling en kies een stevig verzet om momentum op te bouwen.

Steeds verder voel je het wegdek onder je wielen oprukken. De weerstand wordt groter en groter. De benen beginnen langzaam te verzuren, maar houd vol. Nu is het moment! Kom uit je zadel en… ‘PATSJ’! Geef er een klap op. Trap al die watts door de pedalen. Je kan de top ruiken, maar het wordt steiler en steiler. 9%, 10%, 11%. Schakel een tandje terug als je pedaalslag te stroperig wordt. Hier wordt niet geharkt! Geef niet op totdat die boog finishboog bereikt is. Het publiek wordt wild! 100 meter, 50, meter, nog drie pedaalslagen en de handen kunnen omhoog!!

Prima

Pffff… pittig klimmetje hè. Ging het goed? Misschien moet je iets gaan doen met dat talent! Viel het tegen? Geen nood. Lekker gewerkt! De fijne vrijwilligers van Vebego Limburgs Mooiste gaan je in de watten leggen en je energiereserves weer aanvullen.

En trouwens heb je helemaal geen zin in al dat gehengst? Dat hoeft ook niet! Je doet mee aan een toertocht, geen wedstrijd. Heb je er zin in, is de weg vrij en zit het goed met je punch? Dan is dit een uiterst vermakelijk kuitenbijtertje waar je veilig met je krachten kan smijten. En vind je het allemaal wel prima, dan is het dat ook!

Tekst & beeld: Grimpeur.nl


Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *