Team Sunweb fietst in 2019 met Cervélo

Team Sunweb heeft het lang onder de pet weten te houden. Maar dit is ‘m dan. De nieuwe Cervélo S5. Tom Dumoulin en consorten zullen in het wielerseizoen van 2019 met deze aerodynamische machine over het asfalt snellen. Volgens Team Sunweb een goede stap vooruit. Met de overstap van Giant naar Cervélo zal hun materiaal lichter, beter en sneller worden. Dat belooft wat!

Dat de presentatie van de nieuwe Cervelo S5 serieus wordt genomen is te zien. Het resultaat is een gave promo video waarin dit nieuwe racemonster op Mission Impossible achtige wijze wordt gepresenteerd

Cervélo is een Canadees-Nederlandse constructeur van racefietsen. Sinds de oprichting in 1995 heeft het merk naam gemaakt in het peloton. Van origine is Cervélo gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van tijdritfietsen. Tegenwoordig maken ze ook gewone racefietsen.

Wat is er nieuw aan de Cervelo S5?

Wat meteen opvalt is het stuurconstructie. Het ziet eruit als een knap staaltje engineering. Volgens Cervélo is de S5 de meest stijve en aerodynamische racefiets in de S-serie tot nu toe. En dat geloven we meteen. Je ziet duidelijk hoeveel aandacht er is besteed om het profiel van het frame zo rank mogelijk te maken.

Cervelo S5 Stuur

Als je van een traditionele racefiets met velgremmen houdt kun je het shaken met de S5. Er zal alleen een variant met schijfremmen worden aangeboden. Wil je toch velgremmen dan is er trouwens ook de compleet vernieuwde S3.

De Cervélo S5 zal beschikbaar komen in Dura-Ace en Ultegra varianten. Natuurlijk zal er ook een Di2 afmontage tot de mogelijkheden behoren. Liever SRAM eTap? Dat kan ook.Meer weten over de S5. Check de website van Cervélo.

En Giant dan?

Met de komst van Cervélo kom er een einde aan een jarenlange samenwerking met Giant. Deze deal brengt Team Sunweb betere innovatie mogelijkheden en nog beter materiaal. De trouwe Giant TCR’s worden aan de kant gezet. Maar niet getreurd Giant zal niet verdwijnen uit het peloton. De opvallend oranje gekleurde CCC equipe neemt het stokje van Team Sunweb over en zal zijn koersen gaan rijden op deze ronde winnende fiets.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *