Boeken over wielrennen: De klassiekers

Dat was het dan, de voorjaarsklassiekers van 2019 zitten erop. De spectaculaire eendaagse koersen over Italiaanse gravel, Vlaamse hellingen, Franse kasseien, Limburgse kuitenbijers, en Ardennenklimmen zitten erop. En wat was het genieten! Krijg jij er ook geen genoeg van? dan kun je met deze boeken lekker wegzakken in je luie stoel om het gevoel van de klassiekers nog even vast te houden.

Monumenten

Samenvatting

Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Vijf legendarische koersen die elk jaar opnieuw de hoogmis zijn voor de Vlaamse wielerliefhebber en het schouwtoneel vormen voor de helden van de fiets: Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Tom Boonen en Peter Sagan om er maar een paar te noemen. Van de onmogelijke kasseistroken van Parijs-Roubaix tot de waanzinnig steile hellingen in de Ronde van Vlaanderen, elke race is net zo uniek als de renners die zich doorheen extreme uitputting duwen om ze te winnen en deel te worden van de epische geschiedenis.

In de loop van een eeuw konden slechts drie renners alle vijf de monumenten winnen – niet toevallig drie Belgen: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Een overwinning in één editie staat garant voor eeuwige roem.
Elk van deze monumenten heeft een fascinerende geschiedenis, met verhalen over de mooiste en grootste personages in de sport. In De monumenten vertelt Peter Cossins de tumultueuze geschiedenis van deze buitengewone races en de renners die zij hebben vereeuwigd.

Het grote wielerklassiekerboek

Samenvatting

Poggio. Carrefour de l’Arbre. Oude Kwaremont. La Redoute. Madonna del Ghisallo. Eyserbosweg. Ieder jaar vormen ze het decor voor dappere afdalingen, bonkig stoempwerk en allesbeslissende demarrages. Juist in de klassiekers, de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijden, wordt geschiedenis geschreven.

Het Grote Wielerklassiekerboek is een lofzang in woord en beeld. Het staat bomvol heroïsche verhalen, spectaculaire foto’s, hersenkrakende quizvragen, amusante lijstjes en verrassende weetjes. Over de helden en de schlemielen, over muren en kasseien en over het publiek langs de weg. We volgen de renners het hele klassiekerjaar door. ‘De Monumenten’ Milaan–San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs–Roubaix, Luik–Bastenaken–Luik en de Ronde van Lombardije krijgen veel aandacht, maar ook de Amstel Gold Race en de kleinere eendagskoersen komen ruim aan bod.

Dit is precies het soort boek waar de wielerliefhebber zo van houdt: boordevol foto’s en mooie verhalen en lijstjes en quizvragen. Het enthousiasme van de makers straalt van het boek af. In de redactiefase proberen de uitgever en de bureauredacteur zo veel mogelijk punten bij de quizvragen te halen. Valt nog niet mee!

Honderd jaar de ronde

Samenvatting

Op zondag 3 april 2016 zal Vlaanderen een ongezien volksfeest vieren, want dan vindt voor de honderdste keer de Ronde van Vlaanderen plaats. Al vijftien edities lang becommentariëren José De Cauwer en Michel Wuyts samen Vlaanderens mooiste. Telkens leverde dat een schat aan onvergetelijke quotes op en verschoven de billen van elke luisteraar naar het puntje van zijn stoel. Reden genoeg om de strafste uitspraken en voorspellingen, de spannendste wedstrijdsituaties en de meest memorable momenten van de Ronde op een rijtje te zetten. Daarnaast staan Michel en José steevast in voor een aantal culinaire en toeristische tips langs het parcours. In een prachtig voorwoord verklaren de auteurs hun liefde aan deze magnifieke wedstrijd en gaan ze op zoek naar een antwoord op de volgende vraag: hoe komt het dat de Ronde zich in de harten van alle wielerliefhebbers nestelt?

Koersen over kasseien & kiezelstenen in Nederland

Samenvatting

Over kasseien en kiezelstenen wordt al meer dan honderd jaar gefietst. Wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en meer recent de Strade Bianche, danken hun internationale bekendheid en karakter aan de stoffige paden vol grind en keien. Op die stroken staan de helden op.

Ook in Nederland liggen wegen die zijn geplaveid met wielerhistorie, verscholen in de Drentse bossen, achter Brabantse boerenerven of in het uitgestrekte Zeeuwse landschap. Er worden zelfs diverse wedstrijden op verreden.

In dit boek worden, met verhalen en ervaringen van bekende Nederlandse wielrenners, de kasseistroken en grindwegen letterlijk op de kaart gezet.

Parijs-Roubaix

Samenvatting

Dokkerend over spekgladde kasseien richting Wallers of stof vretend op de Carrefour de l’Arbre, Paris-Roubaix kent vele gezichten, maar zelfs na meer dan 120 jaar spreekt l’Enfer du Nord nog steeds tot de verbeelding. In meer dan 100 stukjes – soms nostalgisch, soms episch – schetst Raoul De Groote de beleving op en langs de legendarische kasseistroken van wellicht de mooiste wielerklassieker ooit.

Herbeleef het enthousiasme, de liefde voor de sport, de roes, de vermoeidheid en de teleurstelling van een wedstrijd die niemand onberoerd laat.

Uit onze webwinkel:

Adsense

Adsense

Ook interessant

De échte Bemelerberg.

De échte Bemelerberg.

De Bemelerberg had al een iconische status. Maar is tegenwoordig nog een beetje specialer geworden. Deze sierlijk...

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *